Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΝΔΗΚΙ: Σχέδιο νόμου με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ


ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι)

Σχέδιο νόμου με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ

Συνάδελφοι,

Καθημερινά ο ιατρικός κόσμος δέχεται πλήγματα από αστοχίες και ατελέσφορες πολιτικές στην υγεία. Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει ο κ. Εξαδάκτυλος ο οποίος απέτυχε να προασπίσει πάγιες θέσεις του ΠΙΣ όπως πχ. η αμοιβή κατά πραξη και περίπτωση και η ελεύθερη επιλογή γιατρού.

Όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και των εκλεκτόρων του ΠΙΣ αλλά αντιθέτως τις υπονόμευσε με τις πρακτικές του. Αποκορύφωμα αυτών είναι το γεγονός ότι απέστειλε προσωπική επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας όπου εξυμνούσε τις πολιτικές για τον προσωπικό γιατρό που είναι αντίθετες σε ομόφωνα ψηφισμένες θέσεις μας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την επιστολή Εξαδάκτυλου στον Πρωθυπουργό)

Οι συνάδελφοι σε όλοι την Ελλάδα έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον θεσμό του προσωπικού γιατρού όπως πάει να εφαρμοστεί, καθώς μόνο 1000 σε όλη τη χώρα αποδέχθηκαν να ενταχθούν στο σύστημα (ενώ απαιτούνται 5500 τουλάχιστον), καταδικάζοντας με ξεκάθαρο τρόπο τον κ. Εξαδάκτυλο και τις προσωπικές του μεθοδεύσεις.

Δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Πίσω από κλειστές πόρτες διαπραγματεύεται, με τους ελάχιστους εναπομείναντες υποστηρικτές του, εν αγνοία του ΔΣ του ΠΙΣ, σοβαρές αλλαγές και στο ΕΣΥ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ φωτογραφία από συνάντηση με την Αν. Υπουργό Υγείας εν αγνοία του ΔΣ του ΠΙΣ)

Σας κοινοποιούμε προσχέδιο νόμου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) όπου τροποποιούν θεμελιώδη θέματα του ΕΣΥ χωρίς κάνεναν απολύτως θεσμικό διάλογο. Προκειμένου να αποφύγουν να δώσουν ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις στους συναδέλφους του ΕΣΥ και να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, επιχειρούν με αποσπασματικές πολιτικές να εισάγουν θεμελιώδεις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών, συνεχίζοντας να πλήττουν ταυτόχρονα τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα στην αναδιάρθρωση του ΚΕΣΥ επιχειρείται με φωτογραφική διάταξη ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ (στην διοικούσα επιτροπή του ΚΕΣΥ), να ορίζεται από τον Υπουργό και όχι απο το ΔΣ του ΠΙΣ. (Είναι προφανές για ποιον γίνεται!!!)

Εν αγνοία του ΔΣ, των Προέδρων των ΙΣ και των εκλεκτόρων ο κ. Εξαδάκτυλος επιχειρεί να περάσει προσωπικές πολιτικές εντελώς αντίθετες με τις πάγιες θέσεις του ΠΙΣ.

Η θέση της ΠΑΝΔΗΚΙ είναι ξεκάθαρη, διεκδικούμε αύξηση των αποδοχών των νοσοκομειακών ιατρών στον μέσο όρο των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ, ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς αμοιβές για τους γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την πλήρη και εκ του μηδενός επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης για τον προσωπικό ιατρό στο πλαίσιο συλλογικής διαπραγμάτευσης και χρηματοδότηση του συστήματος με διαφανή και ξεκάθαρο τρόπο ύψους 240 εκ. ευρώ.

Σας καλούμε να καταδικάσετε τις μεθοδεύσεις Εξαδάκτυλου, να καλέσουμε το υπουργείο Υγείας σε θεσμικό διάλογο και όλοι μαζί ενωμένοι να προασπίσουμε τις πάγιες θέσεις της γενικής συνέλευσης του ΠΙΣ

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.


1 σχόλιο:

  1. Είναι καιρός να κάνετε αυτοκριτική. Επί τόσα χρόνια το μόνο που πετύχατε είναι να έχουν φύγει στο εξωτερικό χιλιάδες νέοι γιατροί.Να φυτοζωούν οι νομίμως εργαζόμενοι και να κάνουν πάρτυ οι παράνομοι.Αυτά που ζητάτε δεν είναι σωστά.Δεν μπορεί να ισχύει η αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και ελεύθερη επιλογή γιατρού στην ΠΦΥ. Οσο για το ΕΣΥ πρέπει και γρήγορα να καταργηθεί η μονιμότης και η αποκλειστική απασχόληση. Πρέπει να διορίζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις βαθμίδες.Οι παθογένειες του ΕΣΥ είναι πολλές και έχουν βάση τον πανάθλιο νόμο με την μονιμότητα και την αποκλειστική απασχόληση. Αλλάξτε μυαλά. Και βλέπετε και τι γίνεται αλλού. Σε ποιό κράτος απ'αυτά που εργάζονται σήμερα χιλιάδες Ελληνες γιατροί στο εξωτερικό ισχύει η μονιμότης και η αποκλειστική απασχόληση;; Σε ποιό κράτος προσπαθούν με μπαλώματα να αυγατίσουν το μισθό,όπως εδώ,με απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία και λοιπά καραγκιοζιλίκια ; Αφού οι μεν χειρουργοί τα καταφέρνουν με φακελάκια, αφορολόγητα .Μόνιμοι γαρ.Δεν έχει διωχθεί κανείς. Οι άλλοι εγκαταλείπουν το σκάφος-κουφάρι. Οι αναισθησιολόγοι είναι αλλού. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει ειδικευόμενος. Ποιός να τον εκπαιδεύσει ; Η λύση δεν είναι να αυξηθεί ο μισθός κατά κάποια ευρώ.Η λύση είναι να διορίζονται με σύμβάσεις και να έχουν και ιδιωτικό επάγγελμα όπως οι πανεπιστημιακοί. Μόλις κάτι πάει στραβά να μπορούν να φεύγουν. Αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τους πανεπιστημιακούς για των οποίων τα συμβαίνοντα υπάρχουν αρκετά να λεχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή