Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση - δελτίο τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Αθήνα, 16/09/2022
(Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ
Αρ. Πρωτ.: 135/2022
Απόφ. ΕΔ: 538/2014

e-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/09/2022

Ο ΠΑΣΙΠΑΑ και η ομοσπονδία ΠΟΙΟ-ΠΦΥ, αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο για την δημόσια ΠΦΥ είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την άμεση αναστολή του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος της εφαρμογής του προσωπικού ιατρού καθώς και την αναστολή των χρηματικών και λοιπών επιπτώσεων στους πολίτες, μέχρι την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην λειτουργία των δημόσιων δομών ΠΦΥ.

Μέχρι την οριστικοποίηση των ιατρών που συμμετέχουν στον προσωπικό ιατρό (δημόσιοι και ιδιώτες) σε επαρκή αριθμό και του οριστικού αριθμού των ασφαλισμένων σε κάθε ιατρό, με τις συνεχείς αλλαγές του προγράμματος εργασίας των ιατρών, είναι δυσχερής έως αποτρεπτική η πρόσβαση στις δομές ΠΦΥ για τις ειδικότητες Γενικού Ιατρού και Παθολογίας.

Παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε μια αύξηση των ημερών λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων κατά δύο ημέρες, με πρωινή και απογευματινή βάρδια, λόγω της έλευσης του επικαιροποιημένου εμβολίου, θέσεις που οι ίδιοι ιατροί θα πρέπει να καλύψουν ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να καλύπτουν τούς κατ΄ οίκον εμβολιασμούς.

Απασχόληση των ιδίων ιατρών σε 24ωρες εφημερίες των ΚΥ αστικού τύπου, με αποτέλεσμα τη διατάραξη του όποιου προγράμματος στην μονάδα αναφοράς τους.

Οι ίδιοι ιατροί καλούνται να καλύψουν τα τμήματα επειγόντων των κέντρων υγείας, να συμμετέχουν δε και σε επιτροπές ΚΕΠΑ

Με το θεσμό του προσωπικού ιατρού καλούνται οι ιατροί της δημόσιας ΠΦΥ να καλύπτουν για 24ωρο τους εγγεγραμμένους ασθενείς τηλεφωνικά και κατ’ οίκον ακόμα και αν διαμένουν σε διαφορετική περιφέρεια.

Μας είναι αδιανόητο οι εγγεγραμμένοι προσωπικοί ιατροί να υποχρεούνται βάσει οδηγιών να επικοινωνούν τηλεφωνικά με όλους τους ασθενείς (σε σύνολο 2000) για να κλείσουν τα ραντεβού και να συμπληρώσουν το φάκελο υγείας τηλεφωνικά , χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά, με μόνο τους ισχυρισμούς του ασθενούς, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό να σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα ΠΦΥ χωρίς τη συμμετοχή στο σχεδιασμό ιατρών της ΠΦΥ, ιατροί που τους αφορά άμεσα και καλούνται να το υλοποιήσουν.

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματεύς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΓΩΓΟΥ ΜΑΡΙΑ

2 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......σκίζουν από σχεδιασμό στο υπυγ, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβως πρωτα βρισκεις ιατρους και μετα εξαγγελεις το συστημα σου και οχι αντιστροφα αλλιως κινδυνευεις να εισαι προσωπικος γιατρος δημ πφυ ενω ταυτοχρονα εισαι συντονιστης λειτουργιας κυ,θεραπων τακτικων κ εκτακτων περιστατικων,εφημερευων,μελος κεπα η επιτροπων υγειας αλλα και περιφερειακος εποπτης εοδυ.δυστυχως ετσι κινδυνευουν περισσοτερο οι προσερχομενοι προς δοξαν των εξαγγελοντων που δεν γνωριζουν απο κοντα ουτε και τα στοιχειωδη της πραγματικοτητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή