Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Προς επίταξη ιδιώτες αναισθησιολόγοι; Σε απόγνωση το υπουργείο Υγείας

Προς επίταξη ιδιώτες αναισθησιολόγοι; Σε απόγνωση το υπουργείο Υγείας

Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας για να βρει άμεσα αναισθησιολόγους για να καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Προς αναζήτηση αναισθησιολόγων είναι ακόμη το υπουργείο Υγείας, καθώς η έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας έχει οδηγήσει σε «μπλοκάρισμα» τα δημόσια νοσοκομεία.

Χειρουργεία ακυρώνονται ενώ οι λιγοστοί αναισθησιολόγοι του δημοσίου συστήματος τρέχουν και δεν φθάνουν.

Το υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό έχει εκφράσει την πεποίθησή του να συνεργαστεί με ιδιώτες αναισθησιολόγους, ενώ άμεσα έρχεται και νομοθετική ρύθμιση για ιδιώτες γιατρούς με μερική απασχόληση στο ΕΣΥ.

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να έχουν βρεθεί ειδικά αναισθησιολόγοι, αφού οι χειρουργικοί τομείς στα νοσοκομεία έχουν μπλοκάρει για τα καλά.

Οι πρόσφατες συζητήσεις του υπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει καρπούς γι αυτό δεν αποκλείεται να γίνουν και επιτάξεις.

Πάντως δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχει προθυμία οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι να εργασθούν για τα δημόσια νοσοκομεία. Τα χρήματα που θα λάβουν θα είναι ελάχιστα σε σύγκριση με αυτά που εισπράττουν, ενώ ταυτόχρονα θα μείνουν πίσω και τα χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα. Φαύλος κύκλος…

5 σχόλια:

  1. Οταν απαξιωνει συνολικα το ιατρικο λειτουργημα ,διωχνοντας χιλιαδες γιατρων σε σοβαρα κρατη ειναι οκ ? Αν δεν μπορει να βρει λυση ο κομισαρ ,να παει σπιτι του .Φυσικα λυσεις υπαρχουν ,αλλα εχουν ενα μεγαλο μειονεκτημα :κοστιζουν .Βεβαια για παρατρεχαμενους και τσιρακια ,λεφτα υπαρχουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιατροί δεν υπάρχουν διότι δεν γίνονται διορισμοί όχι λόγω έλλειψης! Κανείς δεν θα ασχοληθεί με της συμβάσεις μερικής απασχόλησης! Τους ενδιαφέρει τόσο που δεν διορίζουν κανέναν εκτός αν είναι .....μπάτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόγνωση ο Πλεύρης; Νιώθουν τα τομάρια απόγνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να χαιρόμαστε τους συνδικαλιστές μας. Είναι όλοι ανάξιοι. Αυτά και χειρότερα θα συμβούν. Τι προτάσεις έκαναν τόσα χρόνια ; Κολλημένοι στα κόμματα και στις δοξασίες τους. Κανείς δεν άνοιγε τα μάτια του να δεί τι γίνεται και παραπέρα. Από τους γιατρούς που έφυγαν στο εξωτερικό πόσοι είναι ανασθησιολόγοι; Αυτοί που εργάζονται με τι όρους και με τι εργασιακό καθεστώς.Δικαιολογίες δεν αντέχουμε να ακούμε. Χρήματα βρέθηκαν για τους προσωπικούς γιατρούς. Βέβαια το κράτος θα τα δώσει και θα τα πάρει πίσω με τη φορολογία ,γιά να μην αναφερθούμε και στον ΕΦΚΑ. Ενας ιδιώτης γιατρός στην Ελλάδα συμφέρει να εργάζεται με μαύρα. Ετσι τα καταφέρατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανενα προβλημα δεν υπαρχει .Οταν εφευγαν μαζικα οι αναισθησιολογοι για τον πολιτισμενο κοσμο, ηταν ολα -καλα .Τωρα τους θυμηθηκε ο κομισαριος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή