Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Σύγκρουση Τσίπρα- Πλεύρη για τη θνησιμότητα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Συντάκτης: Virus

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Κυβέρνηση –ΣΥΡΙΖΑ με «πέτρα του σκανδάλου» την έκθεση Λύτρα που αναφέρεται στη θνησιμότητα διασωληνωμένων εκτός από τις ΜΕΘ. Μια ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αρκετή για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Υπουργού Υγείας.

Στην ανάρτηση του κ. Τσίπρα, ο κ. Πλεύρης απάντησε επικαλούμενος «επίκαιρα στοιχεία του ECDC και του Euromomo» και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα «φέτος το καλοκαίρι είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη και συνολικά, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως έχει επιβεβαιώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει σημειώσει τη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλουσας θνησιμότητας». Με νόημα υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αύξησε τις κλίνες στις εντατικές και «εξάντλησαμε όλες τις δυνατότητες αύξησης κλινών ΜΕΘ υπερδιπλασιάζοντας τες με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Μάλιστα για την κίνηση του κ. Τσίπρα θεώρησε ο κ. Πλεύρης ότι είναι αντιπερισπασμός καθώς σήμερα «ο κ. Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του ανάρτησεις». Ωστόσο, κατά τον κ. Πλεύρη ο κ.Τσίπρας προσέφερε στήριξη με την ανάρτησή του στον κ. Πολάκη ώστε « να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις».

3 σχόλια:

  1. Ότι να ναι ! Τους λες δεν υπάρχουν αναισθησιολογίας και σου λένε.....ο Πολακης καπνιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμια συγκρουση δεν υπαρχει .Υπαρχει ταυτιση αποψεων μεταξυ ανικανων και αχρηστων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.ot.gr/2021/12/16/epikairothta/koinonia/pandimia-diplasia-tou-eyropaikou-mesou-orou-i-thnisimotita-stin-ellada/

    ΑπάντησηΔιαγραφή