Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Συντονιστικό: Από πιστωτές του ΕΟΠΥΥ έχουμε γίνει οφειλέτες του!

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

Αθήνα, 28/09/2022

Δελτίο Τύπου
Από πιστωτές του ΕΟΠΥΥ έχουμε γίνει οφειλέτες του!

Χθες συνεδρίασε η Ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. μετά και τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/09/2022.

Ο Υπουργός Υγείας στη σύσκεψη παρέθεσε τα παρακάτω :

Για το 2022:

Αναμένουμε την προσθήκη των 15 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται από την ανακατανομή των ΚΑΕ του ΕΟΠΥΥ.

Έξτρα προσθήκη της τάξης έως 15 εκατ. ευρώ ακόμη η οποία θα ακολουθήσει από ανακατανομή πόρων του Υπ. Υγείας.

Τρέχει ήδη το πρόγραμμα ΔΟΞΙΑΔΗΣ για την πρόληψη, στο κομμάτι της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού (μαστογραφίες, υπέρηχοι, κλινική εξέταση) ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Αναμένουμε από το Νοέμβριο να τρέξουν και άλλα προληπτικά πακέτα εξετάσεων που θα εντάσσονται στο ίδιο πρόγραμμα, συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ (οι εξετάσεις πρόληψης χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποζημιώνονται σε τιμές ΦΕΚ και δεν έχουν rebate-claw back).

Για τη διαγραφή του τεχνητού χρέους υπεύθυνο είναι το Υπ. Οικονομικών.

Θα διαχωριστούν οι εξετάσεις που έχουν γίνει λόγω νόσησης από COVID και θα αποζημιωθούν διακριτά με δικό τους προϋπολογισμό.

Προτάσεις για το 2023:

Θα εφαρμοστούν κλειστοί προϋπολογισμοί ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Αμοιβή εργαστηριακού γιατρού.

Εξορθολογισμός της συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Αφαίρεση εξετάσεων.

Θα εφαρμοστούν δείκτες συνταγογράφησης και διαγνωστικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί έως τώρα ή που θα εκπονηθούν εντός του 2022.

Θα συνεχίσει να τρέχει το πρόγραμμα ΔΟΞΙΑΔΗΣ, προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, που ενισχύει έμμεσα τους προϋπολογισμούς των εξετάσεων και αποζημιώνει με τιμές Κρατικού Τιμολογίου.

Δεσμεύτηκε ότι έως το Δεκέμβριο θα γίνει νομοθέτηση για τα ανωτέρω.

Συζήτηση για ανακοστολόγηση εξετάσεων-πράξεων εντός του 2023.

Ο Υπουργός Υγείας πρότεινε τη σύσταση μιας επιτροπής, την οποία αιτούμαστε να ενεργοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα αυτή, για την συζήτηση όλων των ανωτέρω θεμάτων, χωρίς να υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

Το Συντονιστικό Όργανο αξιολόγησε ότι δεν διαφαίνεται να έχουν βρεθεί επί της ουσίας λύσεις για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων για τα έτη 2022-2023, τέτοιες που να σώσουν τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία από τον οικονομικό Καιάδα στον οποίο οδηγούνται.

Αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη η οποία επισυνάπτεται και με την οποία ζητάμε άμεση συνάντηση έως την Τετάρτη 5/10/22 παρουσία και του Υπουργού Υγείας.

Ομόφωνη απόφαση ήταν ότι σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση έως 5/10/22, τότε θα υπάρξει τις επόμενες αμέσως ημέρες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με απαίτηση να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. εκείνη την ημέρα με τον Αναπληρωτή Υπουργό και μοναδικό θέμα συζήτησης την ικανή χρηματοδότηση της περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών και την επιβίωση των φορέων ΠΦΥ.

Σας καλούμε όλους σε ετοιμότητα για συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για την επιβίωση μας και για την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ    Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ 
Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ             Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

28 σχόλια:

  1. Βαρεθηκαμε πια τις κλαψες απο τους δηθεν θεματοφυλακες της δημοσιας υγειας που τα θελουν ολα στο πιατο .Αν δεν σας συμφερει κλειστε τα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε κ παρατα μας πανηλιθιε 1.45

      Διαγραφή
    2. Μήπως να μας πείτε το επάγγελμα σας; To know is better.

      Διαγραφή
    3. Ειμαι ιατρος και οχι ιατρεμπορος

      Διαγραφή
    4. ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ 3000 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ....ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΕΞΑΡΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!!!! O ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ!!!!

      Διαγραφή
    5. Απαντήσατε στον ιατρό κ οχι ιατρεμπορο 30/9 6.54 ????Επειδη δεν μπορει καν να κρύψει το κομπλεξ του/της…..κ προσβάλλει κατάφορα ολους εμας που αγωνιζόμαστε για την επιβίωση κ την αξιοπρέπεια μας!!!!Θα ηταν προτιμότερο να ΑΓΝΟΕΙΘΕΙ …..

      Διαγραφή
  2. Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ .... ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ .ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ,ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ , ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΡΕΟΣ , ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ....ΕΟΠΥΥ (Αν ηξερα τουλαχιστον οτι θα αναγνωριστουμε καποτε μεταξυ των μεγαλων ευεργετων του Εθνους .....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε .....φιλελεύθεροι για αυτό κατασχουμε τα ιατρεία σας! Δεν είμαστε .....Πολακηδες εμείς χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ!......ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι μας κορόιδεψε ο Πλευρης!!!! Το ίδιο ακριβώς έκανε και πέρυσι τέτοια εποχή και κέρδισε ένα ολόκληρο χρόνο απραξίας.....Μάλιστα πέρυσι το Νοέμβριο ψήφισε παράταση του clawback έως το 2025!!!!!!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου λοιπον το εχουμε ξαναδει το εργο,γιατι πρεπει να ειμαστε διαλλακτικοί μεχρι αηδίας;;;

      Διαγραφή
    2. Μετα τον Πλευρη ο επομενος θα το παει εως το 2028 αφου δεν αντιδρουμε.Ολοι εκτος εοπυυ κι ας πανε στις δημοσιες δομες για εξετασεις.

      Διαγραφή
  6. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ", ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟ ΑΛΛΟ.
    ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΧΘΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.
      ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

      Διαγραφή
  7. ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ; ή μήπως ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ; --Προσθήκη 15 εκατ.: τι θα πρωτοκαλύψει από την άλογη τεράστια αυξανόμενη συνταγογράφηση. Μία σταγόνα στον ωκεανό.
    --Από τα προληπτικά πακέτα (μαστογραφία , υπερηχοι, κλινική εξέταση) που και πόσο οφελήθηκαν οι μικροβιολόγοι από τα 220 εκατ.του προγρ. Δοξιάδη;
    --Διαγραφή τεχνητού χρέους: απεμπόληση ευθυνών. Όταν ο αρμόδιος υπουργός Υγείας είναι αντίθετος πως θα συνηγορήσει -εισηγηθεί στον υπουργό οικονομικών να διαγραφούν;
    --Θα διαχωριστούν εκ των υστέρων οι εξετάσεις που έχουν γίνει λόγω νόσησης από covid και θα αποζημιωθούν με δικό τους προυπολογισμό. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό όταν στα περισσότερα παραπεμπτικά ως αιτία διαγν. αναγράφεται καταβολή και σε ελάχιστα μόνο νόσηση από covid; με τροπονίνες και d-dimer να μας βάζουν μέσα οικονομικά για τα καλά .
    --Για το 2023 θα εφαρμοστούν κλειστοί προυπολογισμοί ανά υγειονομική περιφέρεια. Σοβαρότης μηδέν Απώλεια μνήμης. Το 2013 αυτό λειτούργησε εντελώς καταστροφικά για τους στην Αττική εργαστηριακούς. RB+ CLBACK στην επαρχία μηδέν έως 30 %, στην Αθήνα που συγκεντρώνεται σχεδόν όλος ο πληθυσμός και των επαρχιωτών 50 έως κοντά 70 %. Το 2013 όσοι είχαμε άνοδο τζίρου σε σχέση με το 2012 υποστήκαμε επι πλέον κούρεμα που άγγιξε μαζί με το rb+cl to 80% παράνομα και εντελώς άδικα δεν υπολογίστηκε ο πραγματικός τζίρος του του 2013 αλλά ο τζίρος που είχαμε το 2012. Το 2012 έτος δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ πολλοί κλινικοί συνάδελφοι από ΙΚΑ κλπ. κατευθύνανε τον κόσμο στα μεγάλα διαγνωστικά λέγοντας τους ασφαλισμένους πως μόνον εκείνα είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
    --Αφαίρεση εξετάσεων;;; όταν συνεχώς προσθέτουν νέες στον ίδιο κλειστό προυπολογισμό. Ποιόν κοροιδεύουν; Εμάς σίγουρα τους εργαστηριακούς και μόνον. Πότε επιτέλους θα γίνει εξορθολογισμός της συνταγογράφισης; Ο Υπουργός Υγείας πρότεινε την σύσταση νέας επιτροπής. Όποιος δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα δημιουργεί συνεχώς νέες επιτροπές για καθυστέρηση και εάν η επιτροπή απαρτίζεται από μη εργαστηριακούς ακόμη καλύτερα. Βιοπαθολόγος Ευαγγελία Βλόντζου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε για το καλό του ασφαλισμένου χεχεχεχεχεχεχεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Natasa Sturnidi Kuburidi: igo dulepsi ergastiri oti dosi ministro akomi piato fasulada! Iho den eki exodo vlepi rezultat sto kafe ke lei apotelesma se zoo elini asteni! Oreo hora elada! Dini spiti, danio agiristo ke an dosi ena karti .....meditsin ginete giatro amesos! Se Davgestan mazeva saligari ala edo ime arkonta ke den pirazi klou bak! Ego den kano exetasi grafi harti oti teli?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τακτική Πλεύρη: ατελείωτοι διάλογοι και σας γράφω στα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΕΦΤΙΛΑ! ΝΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΑ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δύσκολη εξίσωση στη διεκδίκηση του κλάδου είναι η ανομοιογένεια του. Ο Πλεύρης έκανε συμφωνία με τέσσερις ομίλους και έχει εξασφαλίσει αποτυχημένες απεργίες. Είναι γνωστά τα ονόματα. Αυτό σημαίνει ότι η λύση της επιτυχημένης απεργίας όπως αυτή του 2019 δεν παίζει πια ως λύση. Ο Πλεύρης λοιπόν παίζει μόνος του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι καταστρέφει έναν ολόκληρο κλάδο. Παρόλο που η πολιτική πίεση που του ασκείται είναι σημαντική, δεν κάνει πίσω. Και ο νοών, νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ισχύει αντιλαμβάνεστε για ποιον δουλεύει η υπουργαρα

      Διαγραφή
    2. Κι εμεις που εχουμε το προβλημα τιιιι περιμενουμε;;;Μην τον κακοκαρδισουμε;;Χανομαστε κ μας αρεσει;;;

      Διαγραφή
  13. Εάν η συμφωνία Πλεύρη ομίλων είναι αληθινό γεγονός δημόσια και κατ' ιδίαν έκκληση στους γιατρούς να μποϊκοτάρουν τους ομίλους. Ίσως ένα μαζικό μποϊκοτάζ να τους δώσει ο μήνυμα ότι το συμφέρον τους είναι να συνταχθούν με τους παρόχους. Οι ιατρικοί σύλλογοι μπορούν το συντονίσουν . Θέλουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στρωστε το δρομο του αλεξη οπως εκανε ο σαμαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί αποδίδεται συνέχεια τα υπερβολικά rebate-claw back υπερβολική συνταγογράφηση; το διαίρει και βασίλευε πιάνει τόπο έτσι. Μήπως πρέπει να δούμε πως από το 2012 με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ είχαν ελεύθερη πρόσβαση (και καλώς) στα ιδιωτικά εργαστήρια και σε εξετάσεις , ένας αριθμός πλέον των 5000000. Αντί λοιπόν η δαπάνη να αλλάξει προς τα πάνω αναλογικά άρχισε το rebate-claw back και η κατηγορία ημετέρων. Όχι λοιπόν δεν είναι υπεύθυνοι οι συνάδελφοι είναι ως συνήθως οι ... πολιτικοί και οι παρέες τους που δεν έχουν μειώσει το δικό τους κόστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι είδους συμφωνία;;;;να μη πληρώνουν clawback????????να μη πληρώνουν την προείσπραξη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι τέσσεροι όμιλοι της αποστασίας έδωσαν στον Πλεύρη τη συνταγή των ποιοτικών κριτηρίων για τα ακτινολογικά μηχανήματα. Αυτός το πέρασε στη Βουλή και οι "αποστάτες^ αποχώρησαν από το συντονιστικό. Καμία επιτυχημένη απεργία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρά μόνο σε κάποιες επαρχιακές πόλεις. Δεν συγκινείται ο Πλεύρης ούτε το Μαξίμου. Μαύρο στις βουλευτικές εκλογές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έκλεισα το ιατρείου μου λόγω των αδίκων χρεών ελπίζω να αποφασίσετε να κλείσετε τα εργαστήρια για ένα μήνα και μετά θα δείτε τι θα γίνει αυτό έκαναν οι φαρμακοποιοί και δεν τους ακουμπάνε εύχομαι να το κάνετε για να μη χρωστάνε μέχρι τα εγγόνια σας εγώ πληρώνω τα χρέη μου στο εοπυυ και σε λίγο θα πληρώνετε όλες τις παροχές των αξιότιμων κυβερνωντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή