Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Πλεύρης: Το μοντέλο «Παπαγεωργίου» επιθυμητό για όλα τα νοσοκομεία

Συντάκτης: Virus

Επιθυμητό μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» κατά την επίσκεψή του στη νοσηλευτική μονάδα. Ο κ. Πλεύρης έθιξε το θέμα των απογευματινών χειρουργείων αλλά και τα έργα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για διασφάλιση καλύτερης εξυπηρέτησης έκανε λόγο ο υπουργός μέσω του μοντέλου των ΝΠΙΔ σε δηλώσεις του σχετικά με την επίσκεψή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο κ. Πλέυρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη του νοσοκομείου για την κάλυψή του με ανθρώπινο δυναμικό.

Ειδικότερα, ο υπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Μιχάλη Καραβιώτη, την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Παπαγεωργίου Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου-Αναπληρωτής, τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη, και τον πρόεδρο Εργαζομένων Αλέξανδρο Μανωλίτσα. Συνοδεία του υπουργού ήταν ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, ο αναπληρωτής διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκος Πατσέας. Ο υπουργός ενημέρωσε τους παριστάμενους για την κάλυψη θέσεων με την προκήρυξη που εκδόθηκε πρόσφατα για τους νοσηλευτές και γιατρούς. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι για το λοιπό προσωπικό που θα βγει τον άλλο μήνα.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η λειτουργία των απογευνατινών χειρουργείων στο Παπαγεωργίου σε κάποιο άλλο νοσοκομείο στο επόμενο στάδιο. Ακόμη ο υπουργός παρουσίασε στους παριστάμενους τα έργα που θα υλοποιηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τα ΤΕΠ και την Ογκολογική κλινική. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ολοκληρωθούν σε βάθος χρόνου μέχρι το 2025.

1 σχόλιο: