Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Πλεύρης: Ενίσχυση προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις το 2023 – Παράταση για τα ποιοτικά κριτήρια

Πλεύρης: Ενίσχυση προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις το 2023 – Παράταση για τα ποιοτικά κριτήρια

Τι είπε ο Πλεύρης μετά τη συνάντηση με τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς

HR

Ενίσχυση προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις το 2023 υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς.

Αναλυτικότερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τους κλινικοεργαστηριακούς για τον έλεγχο του clawback των κλινικοεργαστηριακών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:

Προτεραιότητα του υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός του clawback ειδικά σε αυτή την κατηγορία που υπάρχει αύξηση των εξετάσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη για το 2022 έχουν μπει μέχρι τώρα στους προϋπολογισμούς 40 εκ ευρώ από ανακατανομή και άλλα 15 εκ θα προστεθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ ενώ παράλληλα όλες οι προηγούμενες οφειλές έχουν ενταχθεί στις 120 δόσεις. Τα μέτρα που θα ληφθούν για το 2023 θα έχουν να κάνουν και με ενίσχυση του προϋπολογισμού και με έλεγχο της δαπάνης ώστε πλέον να υπάρξει ανώτατο πλαφόν στο clawback.

Και συνέχισε:

Επιπλέον και για το 2022 θα γίνουν όσες παρεμβάσεις χρειάζονται ώστε τέλος του χρόνου το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι κλινικοεργαστηριακοί να είναι απολύτως βιώσιμο.

Παράταση και για τον έλεγχο των ποιοτικών κριτηρίων

Επιπλέον σήμερα ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε και έγινε αποδεκτό να υπάρξει παράταση ενός μήνα για να υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των ποιοτικών κριτηρίων αναφορικά με αξονικές και μαγνητικές”.

5 σχόλια:

  1. Τα ποιοτικα κριτηραι ειναι απαραιτητα .Εργαστηρια με παλαιο εξοπλισμο ή να αναβαθμιζονται ή να κλεινουν .Γνωστο διαγνωστικο κεντρο και μαλιστα εξειδικευμενο εχει μηχανηματα 25ετιας και πλεον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κίτρινο άστρο φορούν οι εργαστηριακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και θα και θα και θα …θα έρθει ο επόμενος και ξανά από την αρχή τα ίδια !!το χορτάσαμε το έργο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίσιμη λεπτομέρεια, η ενίσχυση θα προέρχεται από τους ιατρούς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή