Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Κίνητρα για να ενταχθούν στον Προσωπικό Γιατρό- Συναντήσεις υπουργού με ιατρικούς συλλόγους

Συντάκτης: Virus

Νέα κίνητρα θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι γιατροί στο πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Ήδη έχουν ενταχθεί 3500, αλλά τα αστικά κέντρα καλύπτονται κατά 52%-53%, όπως επισημαίνει ο κ. Πλεύρης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους από Ιατρικούς Συλλόγους, για να αποδεχτεί μία «σειρά από προτάσεις που έχουν κάνει προκειμένου βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η προσέλευση», ανέφερε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. Τα κίνητρα θα αφορούν το δικαίωμα διατήρησης της ιδιωτικής πελατείας.

Εκτιμάται ότι στην τρίτη φάση το πρόγραμμα θα προσελκύσει περισσότερους ιδιώτες γιατρούς, δηλαδή μέχρι τα τέλη του. Τότε θα είναι και το τέλος της πιλοτικής εφαρμογής οπότε και υπολογίζεται ότι θα έχουν προστεθεί περίπου 700 με 800 ακόμα γιατροί, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του 70% του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχουν κίνητρα αφού δίνονται με το σύστημα per capita κατά άτομο μεσοσταθμικά 66 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Έμφαση δίνεται από το Υπουργείο Υγείας στη συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς αφού, έχουν συμβληθεί 1300, ενώ υπήρχε δυνατότητα για 4000 «δηλαδή έχει μπει άνω του 30%» σχολίασε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας ότι αφήνεται η δυνατότητα να εργαστούν και ιδιωτικά. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «ο προσωπικός γιατρός με αυτές τις παρεμβάσεις θα λειτουργήσει πλήρως» και συμπλήρωσε ότι μόνο στους δύο μήνες ζωής του προγράμματος έχουν εγγραφεί 4,5 εκατομμύρια πολίτες σε 3.500 γιατρούς. Με νόημα υπενθύμισε ο κ. Πλεύρης ότι στην προηγούμενη προσπάθεια ανάλογου προγράμματος από την Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και «επί κυρίου Ξανθού μέσα σε 4 χρόνια συγκέντρωσε 1.000.200 πολίτες και 700 γιατρούς». Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε ότι ήδη έχουν κλειστεί 1.100.000 ραντεβού.

Με στόχο να γίνει ελκυστικό το Σύστημα Υγείας θα δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, σχολιάζοντας ότι η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ δεν έχει ακόμη ομαλοποιηθεί. Για τον σκοπό αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανοίγει το διάλογο με τους ιατρικούς συλλόγους και προγραμματίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν νέα κίνητρα «που οι ίδιοι οι γιατροί και οι σύλλογοι μας λένε ότι κατά την άποψή τους είναι επαρκή για να μπουν παραπάνω γιατροί». Υπολογίζεται ότι σχεδόν από τα μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσουν να εγγράφονται και άλλοι γιατροί στο σύστημα πιο μαζικά, οπότε και θα επέλθει η ομαλοποίηση. Στην πλήρη λειτουργία του προγράμματος θα χρειαστεί να έχουνν συμβληθεί περίπου 5 χιλιάδες γιατροί. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα αρχίσουν έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες σταδιακά να κλείνουν και σε συντομότερο διάστημα τα ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό.

13 σχόλια:

  1. Απόλυτα ψεύδη οι 2000 ιατροί ήταν ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις ΤΟΜΥ και τα ΚΥ και τα σχεδόν 2 εκ. ήδη γραμμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ γιατί δεν μπαίνουν οι γιατροί. 66.000 το χρόνο μεσοσταθμικά, όπως λέει ο κ. υπουργός, είναι πολλά τα λεφτά. Και άν κάποιος ξέρει και λίγα πράγματα από υπολογιστή δε χρειάζεται ούτε γραμματέα. Και την ενημέρωση του φακέλου του ασθενούς την κάνεις στο ρελαντί. Ταυτόχρονα βάζουμε πλάτη και οι γιατροί για να δουλέψει ακόμα καλύτερα το ΕΣΥ ώστε να γίνει ελκυστικότερο για τους νέους γιατρούς. Και δεν θα φεύγουν πια για έξω και όσοι αναγκάστηκαν να φύγουν να επιστρέψουν. Βέβαια όλα πρέπει να γίνουν με μέτρο και πολύ προσεκτικά διότι μπορεί να φτάσει σε τέτοια υψηλά ποιοτικά επίπεδα το ΕΣΥ και τα οικονομικά ωφέλη για τους γιατρούς να είναι τεράστια. Έτσι οι θέσεις θα έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση, που λόγω της υπερπροσφοράς γιατρών το υπουργείο μπορει να ρίξει πιο κάτω από τα 66.000 ευρώ την ετήσια αποζημίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tavor επί δύο βλακα! Ευτυχώς οι ιατροί καταλαβαίνουν και σας γράφουν στα .....φρύδια τους

      Διαγραφή
    2. Είστε σίγουρος ότι είστε γιατρός; Προφανώς σας διαφεύγουν απλά μαθηματικά δημοτικού σχολείου. Παρουσιάζεται μια λογική όπου ο γιατρός είναι γραμματέας, καθαρίστρια , υποδοχή, κοινωνική υπηρεσία κλπ( σας απαριθμώ τι αντιστοιχεί σε κάθε γιατρό στα ΤΟΜΥ και στα ΙΚΑ) , ενώ παράλληλα καλύπτει ενοίκια και υπόλοιπα έξοδα του γραφείου του. Έχετε υπολογίσει ποτέ τι μένει από τις πολλές 66000. Όταν γράφεται κάτι μπορεί να είστε λίγο πιο σοβαρός;

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα συναδελφε και το ξερεις

      Διαγραφή
    4. Με την απορία θα μείνεις... σαν εσένα σκέφτονται οι διοικούντες και τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο...

      Διαγραφή
    5. Γιατί εχουν iq ψηλοτερο από εσένα 10.01

      Διαγραφή
  3. Δικιο έχεις Θανο μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από 30 επισκέψεις + 20 συνοδούς καθημερινά, χρειάζεται καθαρίστρια και ανα 6μηνο αλλαγή σαλονιού. Και άσε που το τηλέφωνο θα κουδουνίζει 100 φορές την ημέρα. Και το απόγευμα τσακωμοί με αυτούς που θέλουν να βλέπεις, αλλά δεν θες εσύ γιατί απαγορεύεται να πληρώνεσαι...
    Δεν υπάρχει ούτε 1 Έλληνας που ζει στην Αγγλία που να είναι ευχαριστημένος με το ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ σύστημα εκεί. Άθλια περίθαλψη. Άθλιες συμπεριφορές. Άς αλλάξουν πλεύση έγκαιρα. Συμβάσεις με όλους τους γιατρούς, όλες τις ειδικότητες ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακολουθώ την συζήτηση μεταξύ ανωνύμων και έχει πλάκα γιατί δεν καταλαβαίνει κανείς ποιος λέει και και ποιος απαντάει και τι σε ποιον , Βάλτε τουλάχιστον ένα ψευδώνυμο για να καταλαβαίνουμε και οι υπόλοιποι αλλιώς ο διάλογος από δημοκρατικός γίνεται διάλογος κουφών , Επί του θέματος τα 60000 φορολογούνται και αθροίζονται με τυχόν άλλα εισοδήματα άρα απομειώνονται κατά τον φορολογικό συντελεστή του γιατρού Μειώνεται ακόμη απο το ενοίκιο τκαι τα λοιπά λειτουργικά έξοδα , ενέργεια, ύδρευση τηλεπικοινωνίας, ασφάλιση μισθό και αναλώσιμα, Ακόμη πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η σύμβαση είναι σύμβαση έργου και δεν προβλέπει άδεις , ασθένειες κλπ που σημαίνει οτι κάποιοι μήνες μπορεί να έχουν περικοπή. Από την εμπειρία από τις συμβάσεις των εργαστηριακών κυρίως βιοπαθολόγων και ακτινολόγων η σύμβαση που υπογράφθηκε το 2012 και ήταν ικανοποιητική με τα δεδομένα της εποχής υπέστη στην διαδρομή από τότε μέχρι σήμερα μείωση των τιμών ΦΕΚ κατά περίπου μεσοσταθμικά 40 % , υποχρεωτική έκπτωση 12-15 % πάλι μεσοσταθμικά επί του τιμολογίου και τελικα το clow back που το τελευταίο εξάμηνο κυμαίνεται από 35-41 % για τους εργαστηριακούς. Γιατί τα γράφω αυτα για να σας δείξω οτι ο αντισυμβαλλόμενος που είναι το Ελληνικό Δημόσιο είναι αναξιόπιστος διότι επειδή έχει το μαχαίρι (νομοθετική εξουσία ) κόβει το πεπόνι (σύμβαση ) κατά το δοκούν μετατρέποντας και αυτά τα 60.000 σε υποπολλαπλάσια ποσά και μάλιστα νόμιμα αφου όλες τις μεταβολές τις κάνει με νόμους, Παρακαλώ ο όποιες απαντήσεις να περιλαμβάνουν κάποιο στοιχείο έστω ψευδώνυμο για να ξέρω με ποιόν συνδιαλέγομαι άλλως θα σας ονοματίσω έγώ με οχι πολύ κολακευτικά προσωνύμια. Επωνύμως Λεωνίδας Αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρωνω οτι δεν μας φταιει κανεις ,αλλα μονο το κεφαλι μας ,οταν συμβαλλομαστε με αφερεγγυο αντισυμβαλλομενο και μετα φωναζουμε διοτι ,οταν επιλεγαμε ,δεν σκεφτηκαμε σωστα ,τουλαχιστον τη διαφυλαξη της αξιοπρεπειας μας .Φυσικα υπαρχουν και οι συλλογοι μας ,μονιμα εναντιον μας και πολυ ορθα απαξιωμενοι απο την πλειοψηφια των συναδελφων .

      Διαγραφή
  6. KANTE TO ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ 100. ΕΥΡΩ/ΑΣΘΕΝΗ ΑΝΑ ΕΤΟΣ 2000 ΑΤΟΜΑ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 200000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΟ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή