Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Προσωπικός Γιατρός: Αρχίζουν οι εγγραφές σε πνευμονολόγους και καρδιολόγους

Συντάκτης: Virus

Στο πρόγραμμα Προσωπικός Γιατρός εντάσσονται από τις 12 Οκτωβρίου και άλλες ειδικότητες γιατρών όπως είναι πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής των πολιτών και σε άλλους γιατροί, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός εξήγησε ότι σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν ειδικότητες που έχουν βάση την παθολογία, όπως είναι οι πνευμονολόγοι και οι καρδιολόγοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού, σε ένα δεκαήμερο θα υπάρχουν και άλλοι γιατροί στο σύστημα ώστε οι πολίτες να εγγραφούν σε γιατρό κοντά στην κατοικία τους. «Και πιστεύουμε ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρχει αυτή η πληθώρα των γιατρών για να διασφαλίσουμε την άνοδο από τα 4,5 εκατομμύρια που είμαστε τώρα μέχρι τα 6 εκατομμύρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Τα κίνητρα για τους πολίτες που θα εγγραφούν ισχύουν, αλλά όχι ακόμη τα αντικίνητρα. «Θα ισχύσουν μόνο όταν φτάσουμε σε ένα επίπεδο που η κάλυψη για γιατρούς θα είναι εύκολη και συνολική και ο άλλος από επιλογή δεν θα μπαίνει το σύστημα.»Ήδη έχουν προγραμματιστεί 85.000 ραντεβού για δωρεάν επίσκεψη και ακόμη υπάρχουν διαθέσιμα 1.100.000 ραντεβού.

Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

Προτεραιότητα έδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας στην επικαιροποίηση της λίστας αναμονής. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι «το 30% ή είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημά του και αυτό προσέξτε είναι πρόβλημα του συστήματος γιατί αντιμετώπισε το πρόβλημά του ενδεχομένως πηγαίνοντας στον ιδιωτικό τομέα ή είχε πάρει δεύτερη γνώμη και δεν επιθυμούσε να χειρουργηθεί» σχολίασε ο υπουργός. Σε εκκρεμότητα παραμένει ένα 20%-25% των αναμονών που ακόμη δεν έχουν επικοινωνήσει.

Ο υπουργός σχολίασε ότι το πρόβλημα ανεπάρκειας αναισθησιολόγων είναι γενικό και στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι πιο έντονο. Ήδη άνοιξε μια χειρουργική κλίνη ακόμα, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός εξυπηρετούμενων χειρουργείων, έγινε η προκήρυξη θέσεων και όπως σημείωσε ο υπουργός «είμαστε σε συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές να μας δώσουνε αναισθησιολόγους προσωρινά προκειμένου να τρέξει η λίστα παραπάνω, γιατί δεν υπάρχουν συνολικά αναισθησιολόγοι». Επίσης, σχεδιάζεται η μεταφορά χειρουργείων σε άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία καθώς είναι μικρότερη η λίστα αναμονής εκεί. Κατά τα λεγόμενα του κ. Πλεύρη «στο επόμενο τρίμηνο θα μιλάμε για λίστα κάτω των χιλίων και συνεχώς θα εξορθολογίζεται».

15 σχόλια:

  1. Έχω μια ερώτηση.Πολλοί ασθενείς που χρόνια έρχονταν με τον εκβιασμό που υπέστησαν άλλαξαν ιατρό έφυγαν και επέλεξαν τον προσωπικό ιατρό .Σαφώς και δεν μπορούν να επιστρέψουν (μετά απο 1 χρόνο) πράγμα που το ήθελαν πολύ .Δεν νομίζετε ότι εκεί υπάρχει ένα θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. δηλαδή ο καρδιολόγος η ο πνευμονολόγος θα διακόψει τη σύμβασή του ως ειδικός και θα κάνει σύμβαση ως προσωπικός ιατρός γενικής ιατρικής? Μεγάλη αναβάθμιση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό μόνο στους ιδιώτες.Και αν κάνουν λάθη ιατρικά αφού θα ασχολούνται με άλλες ειδικότητες ποιός θα τους προστατέψει από αγωγές;

      Διαγραφή
    2. ο ιατρικοσ φακελλοσ περιεχει πολλα ανουσια θεματα,και οι παθησεισ
      ειδικων πρεπει να γραφονται απο τουσ ιδιουσ τουσ θεραποντεσ ειδικουσ ιατρουσ με τον κωδικο του πολιτη

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή ο ιατρός ειδικότητας που θα κάνει διαγνώσεις άλλης ειδικότητας
    Πχ πνευμονολόγος κάνει διάγνωση αρρυθμιών,σε περίπτωση λάθους τι θα κάνει;Θα πει στα δικαστήρια ότι με υπουργική απόφαση άλλαξε ειδικότητα;
    Και ποιός θα τον πιστέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζει στην εικονικη πραγματικοτητα του ,μνημονιακοτατος και πολυ ζημιογονος στην παραταξη στην οποια μεταγραφηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όνειρα θερινής νυκτός... Ειδικά όταν θα είναι υποχρεωμένος να μην αμοίβεται από πολίτη που τον έχει δηλώσει σε επίσκεψη εκτός ωραρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλική συμβουλή προς ρο υπουργείο... Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο ότι δεν θα πληρώνει σε επισκέψεις εκτός ωραρίου των προσωπικών γιατρών... Θα πληρώνουν κανονικά και με το νόμο... Αλλιώς γιατροί γιοκ... που λέει κι ο Ερντογάν... Δωρεάν ιατρική με αυτά που (δεν) δίνετε απλά δεν θα υπάρξει... Μην κοροϊδεύετε εαυτούς και αλλήλους...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δωρεάν προσωπικός ιατρός και κουραφέξαλα... Δούλεμα ψιλό γαζί... Ένας προσωπικός ιατρός δηλώνεται από 830 άτομα για 3 ώρες την ημέρα, που μεταφράζεται σε 6 πρώτες επισκέψεις των 30 λεπτών την ημέρα, 30 την εβδομάδα και 125 ρο μήνα. Για να περάσουν όλοι οι πολίτες 1 φορά από το γιατρό θα χρεαστούν 9 μήνες (ο 1 μήνας είναι άδεια). Τι φαντάζεσαι υπουργέ μου ότι θα γίνει με την συνταγογράφηση αυτών που θα τους βλέπει ο γιατρός κάθε 9 μήνες ατην αρχή ή κάθε 3 μήνες στην συνέχεια...; Ή αυτούς που έκαναν εξετάσεις και πρέπει να επανεξεταστούν...; Ότι θα τους βλέπει δωρεάν ο γιατρός εκτός ωραρίου ή θα τους γράφει 3μηνες και 6μηνες συνταγές; Γιατί να το κάνει...; Δεν θα το κάνει... Ο πολίτης εκτός ωραρίου θα πληρώνει κανονικά για τις υπηρεσίες που παίρνει και το χρόνο που απασχολεί το γιατρό, όπως κάνει σε όλα τα επαγγέλματα... 3 ώρες πληρώνεις το γιατρό 3 ώρες θα πάρεις... Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο και τάζετε πράγματα που δεν θα γίνουν...Εκτίθεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτήν τη σύμβαση υπογράψατε κύριοι και αυτήν θα εφαρμόσετε. Διαφορετικά μπορούσατε να κρατήσετε την αξιοπρέπεια σας , όπως έκανε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σας. Αν νομίζετε ότι με την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ τέλος του μήνα θα είστε καλυμμένοι και ταυτόχρονα θα μπορείτε να εισπράτετε και από τον ασθενή καλύτερα να αποχωρήσετε άμεσα γιατί θα βρείτε απέναντι σας και τους ασθενείς και τους ιατρούς που απέρριψαν αυτό το έκτρωμα. Φτάνει πια με τους έξυπνους σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μεγάλο λάθος του υπουργείου είναι οτι δίνει την ΠΦΥ,και τον Π.Ι. στους ιδιώτες. Κάνουν και λάθος λογαριασμούς και υπολογισμούς. Οτι τάχα όλοι όσοι γραφτούν θα είναι άρρωστοι.Και θα πρέπει να έρχονται κάθε μήνα ΟΛΟΙ για εξέταση. Τους υγιείς αυτής της χώρας τι θα τους κάνετε ; ; Θα τους αρρωστήσετε για να σας βγούν οι υπολογισμοί ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πελώρια παραμύθια! Οι πιο πολλοί ηλικιωμένοι δεν έχουν καν αυλή! Ακόμη και όσοι γράφτηκαν είναι μόνο τυπικά γραμμένοι.....λίστα Πέτσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάνετε λάθος,η σύμβαση είναι υπέροχη.Απλώς δεν τη θέλουν αυτοί που δε μπορούν να μαζέψουν ούτε 200 ατομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλλος για τη βάρκα μου;
    Θα τρελαθουμε εντελώς!!
    Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή