Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Πώς θα εργάζονται οι γιατροί μερικής απασχόλησης στο ΕΣΥ – Τι ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Οι ανακοινώσεις Θάνου Πλεύρη για τους ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης στο ΕΣΥ

HR

Με ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης θα στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο κ. Πλεύρης τόνισε πώς η μερική απασχόληση των ιδιωτών στο ΕΣΥ δήλωσε πώς θα διέπεται από όρους και κανόνες.

«Η πρώτη δυνατότητα που δίνουμε είναι να μπορούν να μπαίνουν γιατροί με μερική απασχόληση στο ΕΣΥ. Σας φέρνω ένα πραγματικό παράδειγμα, στην Κω έχουμε παθολόγους και παιδιάτρους ιδιώτες και οι προκηρύξεις που κάνουμε για να καλυφθούν οι θέσεις βγαίνουν άγονες. Οπότε ή μπορούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο ότι βγαίνουν άγονες ή ενδεχομένως να αυξάναμε τους μισθούς σε επίπεδο Κύπρου που δεν υπάρχουν αυτές οι δημοσιονομικές δυνατότητες. Και συνέχισε:

Η μερική απασχόληση θα έχει όρους. Θα είναι τρεις μέρες την εβδομάδα ή δυο μέρες την εβδομάδα. Οπότε αυτές τις δυο μέρες ή τις τρεις θα είναι στο νοσοκομείο και τις άλλες μέρες θα βρίσκεται στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Πλεύρης: θα ξανακάνουμε το ΕΣΥ ελκυστικό για τους γιατρούς

Θα ξανακάνουμε το ΕΣΥ ελκυστικό δήλωσε ο υπουργός Υγείας καθώς από τη μια η μερική απασχόληση άρα να μπορούν εκεί που οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες και δεν πηγαίνει κόσμος να προκηρύσσονται και με μερική απασχόληση για να μπορούν να μπουν ιδιώτες με part time να δουλέψουν στο ΕΣΥ.

Και το δεύτερο που έχει προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις ως μια ιδεολογική κουβέντα ότι προκειμένου να είναι πάλι ελκυστικό το ΕΣΥ στους γιατρούς και να προσελκύσει γιατρούς να υπάρχει και η δυνατότητα με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις ήπιου ιδιωτικού έργου μια φορά την εβδομάδα. Ώστε οι γιατροί που μπαίνουν στο εθνικό σύστημα υγείας να έχουν και αυξημένο μισθό όπως γίνεται αλλά να ξέρουν ότι έχουν και μια δυνατότητα ήπιου ιδιωτικού έργου.

Πλεύρης: Τι είπε για τον προσωπικό γιατρό

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 4,5 εκατομμύρια πληθυσμό που έχει εγγραφεί σε 3.500 πλέον γιατρούς. Δεν έχουμε πλήρη κάλυψη του πληθυσμού, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, η κάλυψη του πληθυσμού είναι γύρω στο 52%-53%, άρα χρειάζεται να μπουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα.

8 σχόλια:

  1. Όλοι έξω νέοι Συνάδελφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοσιονομικες δυνατοτητες υπαρχουν αλλα οχι σοβαρη πολιτικη βουληση .Τα λεφτα ειναι για τους κολλητους ,τα κομματοσκυλα ,τους γλειφτες και τους τεμπεληδες .Αν υπηρχε θεληση ,τα λεφτα βρισκονταν ευκολα .Ο κ υπυγ ωθει ενθερμα τους νεους γιατρους να εγκαταλειψουν τη χωρα για τον πολιτισμενο κοσμο .Εχει αποτυχει πληρως ,ειναι μακραν ο χειροτερος ολων των προκατοχων του και εχει ηδη δημιουργησει προβληματα στην παραταξη στην οποια εισηχθη ,ενοψει εκλογων ,υποτιμωντας τη νοημοσυνη των γιατρων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι παραμύθια. Θέλουν ιδιωτικοποίηση της υγείας. Για τους δικαστικούς και ένστολους πως μπορείτε και δίνετε μισθούς Κύπρου και για τους γιατρούς όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι τραγικο το οτι δινει τοσα πολλα λεφτα στους γενικους ιατρους. 90 χιλιαδες ευρω δεν ειναι λιγα αλλα αντιθετως υπερβολικα πολλα. γενικοι ιατροι ειστε και οχι καρδιοχειρουργοι. ενας μισθος των 3 χιλιαδων ευρω το μηνα θα ηταν δικαιοτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχα σίγουρα δεν είσαι ιατρός

      Διαγραφή
    2. Άντε στο νηπιαγωγείο να μάθεις αριθμητική 2.30

      Διαγραφή
    3. Τραγικό είναι που υπάρχουν καρμυρηδες στον κλαδο που ψοφαμε για μισή μπουκιά σαν και εσένα......

      Διαγραφή
    4. 2.30 πήρες το επίδομα σου ή το ξέχασες ;

      Διαγραφή