Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Υπ΄ατμόν για πιθανό κύμα πανδημίας το Φθινόπωρο – Σύσκεψη Πλεύρη με Διοικητές Νοσοκομείων

Υπ' ατμόν το υπουργείο Υγείας εξαιτίας του φόβου για νέο κύμα της πανδημίας

HR

Επί ποδός είναι το υπουργείο υγείας για την πανδημία καθώς θεωρείται πιθανό το Φθινόπωρο να εμφανιστεί νέο δριμύ κύμα.

Το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να προετοιμασθούν τα νοσοκομεία, διοργάνωσε ευρεία σύσκεψη με όλους τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών αλλά και των Νοσοκομείων, ώστε να χαραχθεί κοινή στρατηγική.

Ειδικότερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάλεσε σήμερα μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγειας Μίνα Γκαγκα και την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη σε συνάντηση εργασίας τους ΥΠΕάρχες όλης της χώρας και τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Κατά την συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Οι Διοικητές των ΥΠΕ αλλά και οι Διοικητές Νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ανταλλάχθηκαν απόψεις με τους διοικητές σε θέματα που αφορούν την πορεία της πανδημίας, της προετοιμασίας των νοσοκομείων, τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία τους καθώς και η στήριξη των νοσοκομείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αλλαγές στα νοσοκομεία

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να κάνει αλλαγές στα νοσοκομεία με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το σχέδιο περιλαμβάνει κτιριακές αλλαγές αλλά και δημιουργία νέων δομών και κλινικών όπου κρίνεται απαραίτητο.

Με βάση το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης για τον τομέα της Υγείας, θα δοθούν 317 εκατ. ευρώ μόνο για ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα, από τα συνολικά 1,5 δις ευρώ που θα δοθούν στην Υγεία.

Ήδη ξεκινά η απορρόφηση 272 εκατ. ευρώ που διαθέτει η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τα οποία θα γίνουν ανακαινίσεις σε Κέντρα Υγείας και άλλες τοπικές μονάδες. Στη συνέχεια ξεκινά το «λίφτινγκ» στα νοσοκομεία.

Ιεράρχηση από το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη η ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει έτοιμο σχέδιο για τα νοσοκομεία που θα πρέπει να ανακαινιστούν άμεσα.

Αναμένεται δηλαδή να υπάρξει μία ιεράρχηση με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

Ήδη οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των Νοσοκομείων κατέγραψαν τα κτιριακά προβλήματα ώστε να ξεκινήσει ο αναλυτικός σχεδιασμός. Οι σχετικές εκθέσεις βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας.

5 σχόλια:

  1. Ησυχασαμε τωρα .Παμε για ρεκορ θνητοτητας δηλαδη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάλαβα , από την πρώτη θέση σε νεκρούς λόγω πανδημίας πάμε σε περισσότερους νεκρούς από τον δεύτερο και τρίτο μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «λίφτινγκ» στα νοσοκομεία... φάγανε, φάγανε και ακόμα τρώνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλάμε για.....σχέδια τώρα όχι αστεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι τους ιατρούς του ΕΣΥ και τους νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία
    Για ένα μισθό πείνας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή