Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

«Φαγούρα» στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών

«Φαγούρα» στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Γκρίνιες στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Πονοκέφαλος επικρατεί στην κυβέρνηση για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Από τη μία υπάρχουν κάποια στελέχη που μανιωδώς επιχειρούν να προωθήσουν τις αλλαγές με νομοσχέδιο. Αλλαγές που θα παραχωρούν το δικαίωμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να εργάζονται παράλληλα και στον ιδιωτικό χώρο.

Γεγονός βέβαια που αυτομάτως σημαίνει πως θα αρθεί και η μονιμότητα τουλάχιστον σε όσους θα πρωτοπροσλαμβάνονται ή σε όποιους επιλέγουν να έχουν παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως πληροφορείται το HealthReport.gr τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει «φαγούρα» υπόγεια και …υπέργεια στους κόλπους της κεντρικής κυβέρνησης για το τι θα πρέπει να γίνει.

Το βασικό ερώτημα είναι εάν οι αλλαγές αυτές στις εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα ή μετά τις εκλογές, αφού είναι βέβαιον ότι θα προκληθεί «τσουνάμι» αντιδράσεων.

Άλλωστε μεγάλο μέρος του ιατρικού κόσμου της χώρας ανήκει στη «γαλάζια» παράταξη και μία τέτοια αλλαγή στο ΕΣΥ θα σήμανε και βαριές επιπτώσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Και στο υπουργείο Υγείας γκρίνιες

Διιστάμενες απόψεις φαίνεται να υπάρχουν και στο υπουργείο Υγείας, αφού όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές στο HealthReport.gr δεν υπάρχει συμφωνία.

Από τη μία ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται να θέλει ένα τέτοιο ζήτημα να συζητηθεί μετά τις εκλογές (ποιος ζει και ποιος πεθαίνεις μέχρι τότε). Από την άλλη η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα που ήταν και η εμπνεύστρια των συγκεκριμένων αλλαγών, φέρεται να επιδιώκει να προωθηθεί άμεσα μία σχετική ρύθμιση.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνουν αλλαγές είτε πριν είτε μετά τις εκλογές και σίγουρα δεν θα είναι προς όφελος των πολιτών…Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

4 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει θεμα διοτι θα υλοποιηθουν οι αλλαγες απο την επομενη κυβερνηση που θα ειναι διαφορετικη ,οποτε η φαγωμαρα θα συνεχισθει αλλα στην αντιπολιτευση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ακούτε ανόητοι νεοδημοκρατες; Που ουρλιαζατε επί Πολακη(δικαίως!) αλλά τώρα βαρατε παλαμάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόγραμμα για την υγεία είχε το κόμμα της Ν.Δ. ;;; Και πήρε και την αυτοδυναμία στίς εκλογές !!!! Για να τα αφήσει για την επόμενη κυβέρνηση!!!!! Αυτό το κόμμα αξίζει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή