Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ομάδα Εργασίας για το clawback από το Υπουργείο Υγείας

Συντάκτης: Virus

Σε σύσταση Ομάδας Εργασίας προχωρά το Υπουργείο Υγείας με στόχο την λήψη θεσμικών μέτρων για το claw back από τη 1η Ιανουαρίου 2023. Στην επιτροπή θα λάβουν μέρος και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Π.Φ.Υ. , η μικτή Ομάδα Εργασίας θα συνιστάται από τρία μέλη του Συντονιστικού Οργάνου, δυο παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, έναν παράγοντα του ΕΟΠΥΥ και τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας. Οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα προκειμένου να εξευρεθούν τα θεσμικά μέτρα για τον περιορισμό του claw back από τη νέα χρονιά. Απώτερος σκοπός είναι η πλήρη εξάλειψη του. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα υπήρχαν διακυμάνσεις στον διάλογο μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Συντονιστικού Οργάνου, που έφθασαν σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα οι φορείς να προβούν σε κινητοποιήσεις

Τo χρονοδιάγραμμα εργασιών είναι σφιχτό, καθώς τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να καταλήξουν εντός των προσεχών δυο μηνών στα μέτρα που θα νομοθετηθούν μέχρι το τέλος του 2022. Η εφαρμογή τους υπολογίζεται εντός του 2023, για να μπει «φρένο» στο claw back.


4 σχόλια:

  1. Τα μέλη του συντονιστικού που θα λάβουν μέρος πρέπει να κάνουν μια περιήγηση στο διαδίκτυο γράφοντας "πλαστές συνταγές στον ΕΟΠΥΥ" Εκεί θα βρουν το μέγεθος των πλαστών συνταγών που εκδίδονται υποβάλλονται και πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για να επανεισπραχθούν ως claw back από τους παρόχους. Αυτό το φαινόμενο δημιουργείται από γιατρούς που συνταγογραφούν με ΑΜΚΑ ασθενών που δεν έχουν ιδέα. Τυχαίοι έλεγχοι διαπιστώνουν το φαινόμενο. Τα λεφτά των πλαστών είναι πολλά και προσομοιάζουν με τα χρήματα του claw back. Αν λοιπόν θέλουμε να σώσουμε την παρτίδα και όχι τα προσχήματα υπάρχει ο τρόπος η τεχνική και η τεχνολογία να σταματήσουμε την κλοπή. Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να αστυνομευθεί ο ΑΜΚΑ από την χρήση χωρίς την συμμετοχή των ασθενών. Όταν ο ΑΜΚΑ πάει να χρησιμοποιηθεί στο κινητό του ασθενούς ή του έχοντος την επιμέλεια ανηλίκου η ανήμπορου ασθενούς θα κοινοποιείται ένας εξαψήφιος που θα δίνεται στον ιατρό που συνταγογραφεί για την ολοκλήρωση της συνταγογράφησης . Η λύση είναι απλή πολιτική βούληση χρειάζεται για να εφαρμοστεί. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα Θα υπάρξει τόλμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.....Η ΛΎΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ .....ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ CLAWBACK ΚΑΤΩ ΤΟΥ 10% ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στρωνετε με λουλουδια το δρομο του συριζα.ατολμοι , κοντοφθαλμοι,5η φαλαγγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω με όλα αυτά, είναι η γνωστή καθυστέρηση του κράτους που μας κοροϊδεύει συστηματικά. Θα περιμένουμε τώρα το 2023 που δεν θα γίνει τίποτα, οι σύλλογοι και συνεργοί τους θα ανακοινώσουν τις γνωστές άχρηστες κινητοποιήσεις δύο ημερών, που μόνο ρεζίλη μας κάνουν και θα περάσει και το 2023, με νέες υποσχέσεις για το 2024. Σε μία εβδομάδα μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αν θέλουν. Αμφιβάλει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή