Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Δύσκολες οι επόμενες μέρες» Τι είπε για τις προσλήψεις στην Υγεία

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Για τις δύσκολες ημέρες με τον καύσωνα και τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και για τις προσλήψεις στην Υγεία μίλησε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην αρχική του εισήγησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές, τονίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι.

«Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες, θα παραμείνουμε σε επιφυλακή, ελπίζω ότι μετά οι συνθήκες θα μας βοηθήσουν περισσότερο. Δεν υπάρχει μαγική άμυνα για την κλιματική αλλαγή, η συντονισμένη δράση μπορεί να μετριάσει τις συνέπειες», ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην Υγεία, τονίζοντας ότι για φέτος αποτελεί προτεραιότητα για το κυβερνητικό έργο.

«Σε κάθε περίπτωση, έχουμε τονίσει ότι φέτος η προτεραιότητά μας θα είναι η Υγεία. Η μερίδα του λέοντος των προσλήψεων θα κατευθυνθεί προς τα εκεί -γιατροί, κυρίως νοσηλευτές, στελέχη του ΕΚΑΒ», σημείωσε.

Πρόσθεσε, επίσης, πως έχουν γίνει ήδη κάποια πρώτα σημαντικά βήματα, για τα οποία αναμένεται να μιλήσει στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ό, τι αφορά τις προσλήψεις τόνισε πως «Οι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίου θα αντληθούν από τη δεξαμενή του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Και αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα, ο γραπτός διαγωνισμός, που θυμίζω ότι έγινε για πρώτη φορά φέτος το Μάρτιο με σημαντική συμμετοχή», σημείωσε.

2 σχόλια:

  1. με τρομο διαβαζω οτι θα ασχοληθει με την υγεια.οχι,οχι,οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έκανα ειδικότητα στο Ρίο στην Παθολογική Κλινική απασχολούνταν περίπου 15 μόνιμοι γιατροί και καμιά σαρανταριά μόνιμες νοσοκόμες (περίπου τριπλάσιες απ τους γιατρούς). Ποιός έβγαζε τη δουλειά; Μα φυσικά οι Ειδικευόμενοι που δεν ήταν μόνιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή