Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: "Στοιβαγμένοι στον διάδρομο και χωρίς κλιματισμό στο νοσοκομείο του Ρίου"

Καταγγελία της ΕΙΝΑ για την κατάσταση το τελευταίο διάστημα με τις ακραίες θερμοκρασίες
THE BEST.GR

Αντιμέτωποι με την ανυπόφορη ζέστη βρίσκονται εδώ και μέρες οι γιατροί και οι ασθενείς στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως καταγγέλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Αχαΐας, "παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (κάθε χρόνο μάλιστα )ασθενείς και υγειονομικοί είναι αντιμέτωποι καθημερινά με ακραίες θερμοκρασίες, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους τόσο για την υγεία τους (περιστατικά θερμοπληξίας ,αφυδάτωσης )όσο και για τις συνθήκες εργασίας, που συνυπολογίζοντας τις ελλείψεις, καθιστούν την καθημερινότητα δυσβάσταχτη".

"Ιδιαίτερα σε κλινικές όπως η ψυχιατρική, που η κατάσταση είναι ανυπόφορη -απότοκο και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποψίλωσης των δημόσιων ψυχιατρικών δομών-ασθενείς είναι στοιβαγμένοι κυριολεκτικά στο διάδρομο (μέσο όρο 23 νοσηλευόμενοι με 8-12 ράντζα) χωρίς κλιματισμό! Επίσης στο ογκολογικό τμήμα, ασθενείς στοιβάζονται για χημειοθεραπεία σε καρέκλες (έως και 5 ασθενείς σε δίκλινα δωμάτια)αντιμέτωποι με τη ζέστη. Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις υπόλοιπες κλινικές.

Φαίνεται για άλλη μια φορά ότι η στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας αλλά και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων δεν είναι επιλέξιμα έργα από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τις προηγούμενες, παρά μόνο έργα όπως οι ενεργειακές αναβαθμίσεις(προφανώς σημαντικά)που ωστόσο έχουν στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών μονοπωλίων του χώρου. Άλλωστε αυτή είναι και η επωδός για τη μη προμήθεια κλιματισμού: η ενεργειακή αναβάθμιση που βέβαια επιτελείται εδώ και έναν χρόνο.

Απαιτούμε την άμεση προμήθεια κλιματιστικών ώστε να καταστούν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών τόσο στο ΠΓΝΠ όσο και σε όλα τα νοσοκομεία του νομού. Μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού!' καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

1 σχόλιο:

  1. Σιγα μην ασχοληθει η διοικηση με την ασφαλεια ασθενων και ιατρων .Μοναδικη της μεριμνα η υλοποιηση της κυβερνητικης πολιτικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή