Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας: Ένας νεκρός από την κατάρρευση της γέφυρας - Δύσκολο το έργο του απεγκλωβισμού

Της Εύης Σιμοπούλου - Capital.gr

Συναγερμός έχει σημάνει το μεσημέρι της Κυριακής (23/07) σε Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και ΕΜΑΚ μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.

Η Άννα Μαστοράκου, μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, ανέφερε στο Capital.gr ότι από την κατέρρευση της γέφυρας έχουμε "έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου".

Ένας ακόμα τραυματίας έχει διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" που εφημερεύει.

Μάλιστα διευκρίνησε ότι "είναι αρκετά δύσκολο το έργο του απεγκλωβισμού. Έχει δρομολογηθεί επιχείρηση διάσωσης", ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι τρυματίες.

Να αναφέρουμε ότι η γέφυρα κατέρρευσε στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης κατά την οποία αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της με αποτέλεσμα να πέσει στον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που έχασε τη ζωή του δεν ήταν εργάτης που πραγματοποιούσε έργα, αλλά Ρομά ο οποίος πιθανότατα βρέθηκε εκεί για να κλέψουν σίδερα και καλώδια. Στο σημείο πραγματοποιούνταν εργασίες αποκατάστασης, εργολαβίας της Ολυμπίας Οδού (Αβαξ). Σε μαρτυρία του ένας Ρομά που βρισκόταν στο σημείο την ώρα της κατάρρευσης, δήλωσε ότι "βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα".

Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία ανθρώπων που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο οι οποίοι αναφέρουν ότι ακούγονταν φωνές από τα συντρίμμια.

Οπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εργασιών. Σημειώνεται πως οι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετέβησαν στην Πάτρα όπου συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στο σημείο της κατάρρευσης

Το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ και στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Εν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, "Άγιος Ανδρέας", που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της Περιμετρικής Οδού που κατέρρευσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου