Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Προσωπικός γιατρός: Και γιατροί των νοσοκομείων στον θεσμό - Τι ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


Γιατρός/ pexels

Διάφορους τρόπους για να λειτουργήσει ο προσωπικός γιατρός φαίνεται ότι αναζητά εναγωνίως η κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ότι ο θεσμός θα ενισχυθεί με γιατρούς του ΕΣΥ δηλαδή με «γιατρούς της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας Υγείας» αλλά και με νέες ειδικότητες.

Γεγονός που σημαίνει ότι θα ενισχυθεί με γιατρούς νοσοκομείων τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, αλλά και από τα πανεπιστημιακά που ανήκουν στο τριτοβάθμιο σύστημα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε εκτενή αναφορά στον προσωπικό γιατρό, τονίζοντας ότι περίπου το 55% των δικαιούχων έχουν εγγραφεί στο σύστημα, και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο νέος υπουργός Υγείας υπογράμμισε επίσης ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να αποκτήσουν όλοι οι πολίτες Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Εξάλλου χωρίς τον ηλεκτρονικό φάκελο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ούτε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά ούτε και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο προσωπικός γιατρός έχει μπλοκάρει εδώ και καιρό λόγω της άρνησης κυρίως των ιδιωτών γιατρών να συμμετάσχουν στον θεσμό. Γι αυτό άλλωστε εντάχθηκαν υποχρεωτικά οι γιατροί του δημοσίου και ειδικά των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ.

Πλέον αναμένεται με βάση τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να ενταχθούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Να σημειωθεί ότι ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε στην Βουλή πως θα δοθεί «η δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να ενταχθούν στον θεσμό», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι αλλά θα μπορούν να το επιλέξουν.

7 σχόλια:

 1. Θα αποσυμφθρηθουν τα νοσοκομεια ,αλλα οι γιατροι του ΕΣΥ θα γινουν προσωπικοι γιατροι .Μιλαμε για πολυ γελιο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και που θα βρουν τον χρόνο? Ωραία.....αποσυμφόρηση των νοσοκομείων θα κάνετε? Αμοιβές.....?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι θα τρέξουν, όπως έκαναν μέχρι τώρα... Και θα σηκώνουν τα τηλέφωνα, όταν τους έχει ανάγκη ο ασθενής, όπως κάνουν πάντα... Για πόσα...; Για 300... για...500...; Καλά δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σύμβουλος εκεί να κατευθύνει τον άνθρωπο....;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μονο ασχετες λογιστριες παχυλα αμοιβομενες υπαρχουν ...

   Διαγραφή
  2. Ο υπουργός χρειαζόταν ψυχολόγο...Του την έδωσαν...Τώρα θα γίνει της τρελής !!!

   Διαγραφή
 4. Εχει μπλοκαρει λογω της κρατικης αρνησης για ικανοποιητικες αμοιβες και θα συνεχισθει αυτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πυροσβέστες, στρατιωτικοί όχι; Μα γιατί αυτοί μόνο ΕΚΑΒ; Αφού μπορούν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή