Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Αξιολόγηση στην πράξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων Έρχονται σημαντικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων: Πώς θα αξιολογούνται στην πράξη - Τι θα ελέγχει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


Εικόνα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αλλαγές στους Διοικητές Νοσοκομείων σχεδιάζει για τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, καθώς επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί ένα νέο σύστημα Διοίκησης στο ΕΣΥ.

Όπως έχει επισημάνει και ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τις αλλαγές θα αλλάξουν πλήρως οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων καθώς θα επιλέγονται με αξιοκρατικά κριτήρια, όπως έχει δηλώσει με απόλυτη βεβαιότητα.

Πάντως, με βάση τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί πλέον και τις ρυθμίσεις του επιτελικού κράτους, οι επόμενοι Διοικητές Νοσοκομείων θα πρέπει να περάσουν από διαγωνισμό, αφού οι θέσεις θα πρέπει να προκηρυχθούν.

Μάλιστα οι νυν Διοικητές Νοσοκομείων είναι σε παράταση μέχρι να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι ελάχιστοι (κάτω από 10), οι θητείες των οποίων είχαν ανανεωθεί μόνο για λίγους μήνες και λήγουν στο τέλος Ιουλίου. Θεωρείται βέβαιον ότι σε κάποιους θα ανανεωθούν οι συμβάσεις, ενώ σε μερικούς που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης για κακοδιαχείριση από την προηγούμενη τετραετία, θα λήξουν χωρίς παράταση.

Αξιολόγηση στην πράξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων

Στο νέο ΕΣΥ που έχει διαφημίσει δεόντως η κυβέρνηση, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων αναμένεται να επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να αποφευχθούν οι κραυγαλέες περιπτώσεις Διοικητών που το μόνο χαρακτηριστικό τους είναι ότι ανήκουν στην κομματική ιεραρχία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, οι αλλαγές στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων σχεδιάζονται μετά τον Σεπτέμβριο, αφού ο νέος υπουργός Υγείας θέλει πρώτα να δει τον τρόπο χειρισμού σε κάποια θέματα που έχει ζητήσει, όπως στην εξάλειψη των ράντζων, πριν λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Εξάλλου πριν από λίγες ημέρες όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr είχε διαμηνύσει σε όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας ότι θα πρέπει να είναι αλέρτ όλο το 24ωρο και «όποιος δεν μπορεί, να μας το πει να φύγει» όπως είχε πει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο φαινόμενο με τα ράντζα αλλά και στον έλεγχο των πελατειακών σχέσεων που δημιουργούνται με κάποιους γιατρούς.

Η αξιολόγησή τους πάντως θα πραγματοποιηθεί στην πράξη αφού τους επόμενους μήνες θα γίνεται σχολαστική παρατήρηση της διαχείρισης των νοσοκομείων από το επιτελείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ θα εξετάζεται λεπτομερώς κι εάν έχουν λυθεί βασικά προβλήματα στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Όσοι διαπιστωθεί ότι δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο που έχει ζητήσει – που είναι κυρίως διαχείριση και όχι ριζικές αλλαγές προς ώρας – θα απομακρυνθούν από το ΕΣΥ.

2 σχόλια:

  1. Τωρα ειναι δυνατον σοβαρο ατομο να πιστευει οτι δεν θα επιλεγονται οι δοικητες νοσοκομειων με κομματικα και μονο κριτηρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα εξετάζεται αποκλειστικά το νεοδημοκρατικό βιογραφικό του καθενός σε συνέντευξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή