Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Απεργιακό κύμα στην υγεία στις 20 Φεβρουαρίου

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ την Τετάρτη 20/02/2013 μετά την απόφαση των Συνδικαλιστικών σωματείων του χώρου να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Ήση, τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν δηλώσει οι νοσοκομειακοί γιατροί μεσω της ΟΕΝΓΕ, οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι μέσω της ΠΟΕΔΗΝ και οι οδοντίατροι της Αθήνας, μετά από απόφαση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας διεκδικούν "την ανατροπή των πολιτικών που συγχωνεύουν και καταργούν Νοσοκομειακές και Προνοιακές Μονάδες, δημοσιεύοντας νέους αναχρονιστικούς οργανισμούς, την επαρκή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και Προνοιακών Μονάδων, την εξόφληση των δεδουλευμένων νυχτερινών, αργιών και εφημεριών, την κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης και τη στελέχωση των μονάδων υγείας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.
Η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει προσυγκέντρωση των Υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10:30π.μ. της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης, διαμαρτυρόμενος για "τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα που οδηγούν τον κλάδο στη εξαθλίωση, για την υποβάθμιση της Οδοντιατρικής και την αδιαφορία της πολιτείας στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου όπως είναι η παράνομη άσκηση, η διαφυγή επιστημονικού δυναμικού και η έλλειψη οποιουδήποτε προληπτικού μέτρου για την βελτίωση της στοματικής υγείας του πληθυσμού".

Από Νίνα Κομνηνού
YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου