Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Παπασταματάκης: Ο ΙΣΑ θα επέμβει για το θάνατο του 34χρονου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης

Το δέσιμο ασθενών δεν επιτρέπεται και θεωρείται κακή ιατρική πρακτική

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας θα επέμβει και θα διερευνήσει από ιατρικής πλευράς τα αίτια του τραγικού συμβάντος με το θάνατο 34χρονου ασθενή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Αυτό δήλωσε πριν λίγη ώρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης.

Όπως τόνισε το γεγονός του θανάτου ενός νέου ανθρώπου που εισήχθη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για να βρει την υγεία του και απανθρακώθηκε είναι τραγικό και έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της απομόνωσης του ασθενούς σημειώνοντας πως αυτή γίνεται για λίγη ώρα και υπό στενή επιτήρηση ενώ το δέσιμο απαγορεύεται και σε όλη την Ευρώπη θεωρείται κακή ιατρική πρακτική αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι για την καταστολή ενός διεγερτικού ασθενούς που σχετίζεται με την φαρμακευτική αγωγή.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε πως ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ από πλευράς 6ης ΥΠΕ ενώ έρευνα διεξάγει και η Αστυνομία με την Πυροσβεστική.

Ο κ. Παπασταματάκης έθιξε το θέμα της έλλειψης προσωπικού που είναι γενικό φαινόμενο ενώ τόνισε πως ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η υλοποίηση του προγράμματος «Ψυχαργώς».



ISARKADIAS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου