Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Με κούρεμα 8% αντί 50% οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στις κλινικές Πηγή:www.reporter.gr

Το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί έκτακτη επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ ύψους...

Χαμόγελα ανακούφισης επιτέλους για τους επικεφαλής των Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς σε συνάντηση που είχαν χθες τα θεσμικά τους Οργανα με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, οριστικοποιήθηκε το ποσοστό του κουρέματος στο 8% και η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών (2007- Οκτώβριος 2011) μέχρι 31 Μαρτίου 2013.

Να σημειωθεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτικών Κλινικών ανέρχονται σε 535 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Υγείας, μετά την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των Ιδιωτικών Κλινικών Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προχώρησε σε τροποποίηση της υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 188/04.02.2013) για το κούρεμα των ληξιπρόθεσμων Οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Στην τροποποιημένη απόφαση, έχουν ενταχθεί πλέον και τα Κέντρα Αποκατάστασης καθώς και οι Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, οι οποίες δεν είχαν περιληφθεί στην αρχική απόφαση.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός δηλώνει «την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου εισακούστηκαν και ότι τελικά το κούρεμα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχεται στο 8% αντί του αρχικού 50% ή 70% που είχαμε υπολογίσει».

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί έκτακτη επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ ύψους 1,1 δισ ευρώ, η οποία αφορά σε οφειλές του Οργανισμού για το 2012. Χθες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, ο Οργανισμός πλήρωσε τις Ιδιωτικές Κλινικές για τον μήνα Ιούλιο (έδωσε προκαταβολή συγκεκριμένα) ενώ πληρώθηκαν επίσης, όλοι οι πάροχοι υγείας μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012.

Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου