Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Αγαπητοί Συνάδελφοι


Γνωρίζετε ότι από την 1η Φεβρουαρίου έχει ξεκινήσει επίσχεση εργασίας από όλα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια και Διαγνωστικά Κέντρα της χώρας.

Μετά από την αρνητική εμπειρία του Οκτωβρίου του 2012, όπου στην τότε αποφασισμένη επίσχεση τα ΔΚ έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, ορισμένοι Συνάδελφοι ( και όχι άδικα ) ήταν σε πρώτη φάση διστακτικοί, σε ότι αφορά το βαθμό συσπείρωσης αυτής της ενωτικής κίνησης. 

Το μέτωπο είναι ενωμένο και σε τοπικό επίπεδο, όπου Διαγνωστικά Εργαστήρια και Κέντρα, συνεχίζουμε από κοινού την επίσχεση επ΄αόριστο, εάν δεν εκπληρωθούν ορισμένοι στόχοι και υπό αυτό το πρίσμα η όποια διστακτικότητα δεν έχει πλέον θέση . 

Υπάρχουν βέβαια - όπως πάντα υπήρχαν - ορισμένοι Συνάδελφοι που θεωρούν σκόπιμο αυτή τη δύσκολη στιγμή να " πλουτίσουν " παίρνοντας από εμάς μέρος της δουλειάς μας. 
Αρκετοί μάλιστα επικαλούνται αυτή την παράμετρο για το παρελθόν αλλά τώρα δεν έχουν κανένα επιχείρημα!!!! 

Είναι αυτοί που φαίνεται να συμφωνούν: 
1) με τη μείωση του ήδη απαξιωμένου τιμολογίου εξετάσεων, 
2) με το κούρεμα 7 - 15 % ΟΛΩΝ των οφειλών αλλά και των 2 μηνών που πήραμε το 2011, 
3) με την μη πληρωμή χρεών 22 μηνών, 
4) με την αυξημένη φορολογία, 
5) με την προδιαγεγραμμένη αύξηση του κόστους λειτουργίας 
βάζοντας ψευδή στοιχεία ποιότητας πχ μέσω ISO, 
6) με την αυξημένη φορολογία, 
7) με τη μη εκκαθάριση της παράνομης παρακράτησης του 10% κλπ. 

Εάν όμως δεν συμφωνούν με όλα αυτά αλλά ούτε με αυτή την κινητοποίηση τότε τι άλλο πρότειναν ; Απολύτως τίποτε. 

Επομένως δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα για παρόμοια πρακτική. 
Εκτός εάν αρνηθούν να καρπωθούν τα όποια θετικά αποτελέσματα προκύψουν από την επίσχεση. 

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους που μέχρι τώρα δίστασαν, να μπουν από αύριο στην επίσχεση και αυτοί. Τώρα που βλέπουν την ενότητα να διατηρείται, τώρα που στο βάθος υπάρχει αμυδρό φως (ζητήθηκαν ενημερότητες Αυγούστου-μειώνεται το κούρεμα-μπαίνει χρονοδιάγραμμα-"ανησυχούν οι Φαρμακοποιοί" ) τώρα να ξεκινήσουν την επίσχεση. 

Μόνο τότε θα έχουμε αποτελέσματα και μόνο τότε θα μας αντιμετωπίσουν με ανάλογο σεβασμό και αξιοπρέπεια οι ασθενείς μας, οι οποίοι ναι μεν κάνουν τη δουλειά τους αλλά έχουν και γνώση και κρίση, για πρόσωπα και πρακτικές. 

Απευθυνόμαστε στους Συναδέλφους που τηρούν με όποιο κόπο την επίσχεση και τους χαιρετίζουμε για την απόφασή τους να συστρατευθούμε για το κοινό καλό.
Πανελλαδικά τα μηνύματα είναι καλά, οι Εργαστηριακοί Γιατροί ενώνουμε δυνάμεις, χτίζουμε κοινό μέλλον. γινόμαστε πιο δύσκολος στόχος για να λεηλατηθούμε. 

Όσοι νομίζουν ότι θα καρπωθούν χρήματα και ασφαλισμένους με το κλείσιμο των διπλανών τους εργαστηρίων, είναι τα επόμενα θύματα, είναι οι απόγονοι των Ρωμαίων που χειροκροτούσαν τις ανθρωποθυσίες λίγο πριν γίνουν οι ίδιοι θύματα.
Και σε αυτή την αντίληψη το ΔΣ του Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ είναι κάθετα αντίθετο. 

Καλούμε όσους Συναδέλφους δεν έχουν πειστεί για την ενότητα του κλάδου, να ανατρέξουν σε δημοσιεύματα σε όλη τη χώρα, για να δουν ότι υπάρχει ένας άλλος Εργαστηριακός χάρτης ΕΟΠΥΥ : αυτός των Εργαστηρίων που μάχονται τίμια και με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν. 

Και πρέπει από αύριο ΟΛΟΙ οι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, μέλη του ΣΙΔΕΙΔΕΛ να συστρατευθούμε στην επίσχεση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή !!!!! 

Για το ΔΣ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ                ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Λ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ 
ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ                                 ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου