Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΦΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΝΤ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 5.2.2013

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΝΤ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η Υγεία και η Περίθαλψη 10.000.000 Ελλήνων δεν μπορεί να επαφίεται στις τεχνοκρατικές αποφάσεις οποιουδήποτε ξένου μάνατζερ. Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία "εσωτερικού ΔΝΤ" για την Υγεία, δηλώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «εισβολή» ξένων μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού.
Μάλιστα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ εκφράζουν τον σκεπτικισμό και την αγωνία τους για τη συζήτηση που έχει αρχίσει όσον αφορά θεωρητικούς προβληματισμούς Ελλήνων και Ξένων τεχνοκρατών για τον προορισμό και τελική μορφή του ΕΟΠΥΥ.
Τα μόνα αρμόδια όργανα – τονίζουν - για τη χάραξη της πολιτικής υγείας, είναι τα..
θεσμικά όργανα της Πολιτείας, δηλαδή η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και κανένας άλλος.
Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στο θέμα της διακίνησης των Φαρμάκων αλλά και των πληρωμών, ανέφερε ότι η φαρμακευτική αγορά στενάζει κάτω από την πίεση των πολυεθνικών εταιρειών, τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και όλα αυτά συμβαίνουν σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων.
Η αγορά θα ομαλοποιηθεί και οι ασθενείς θα πάψουν να ταλαιπωρούνται, όταν ο ΕΟΠΥΥ καταστεί αξιόπιστος στις πληρωμές του, που για μια ακόμη φορά έχει ξεφύγει κατά πολύ από τις συμβατικές υποχρεώσεις του. Το συσσωρευμένο έλλειμμα των 4 δις ευρώ του Οργανισμού, πρέπει άμεσα να καλυφθεί αλλιώς όλοι οι πάροχοι (φαρμακοποιοί, γιατροί, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα) θα βάλουν «λουκέτο» πολύ σύντομα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Farmakopoioi.blogspot.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

1 σχόλιο:

  1. Ο κος Αμπατζόγλου ξέρει πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδας έχει παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία στους Βησιγότθους Τεύτονες, Φράγκους και Σάξωνες ως εκ τούτου δεν έχει καμία πλέον εξουσία ούτε στα θέματα Υγείας. Αν δεν κάνει πολιτικό τρικ για να φαίνεται ότι σαν συνδικαλιστής ασχολείται με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και τα θέματα υγείας να μας ρωτήσει εμάς για να ενημερωθεί για το ξεπούλημα της Ελλάδας κι όχι να δέχεται τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς μελών του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ όπως:"τα μόνα αρμόδια όργανα για τη χάραξη της πολιτικής υγείας, είναι τα...θεσμικά όργανα της Πολιτείας, δηλαδή η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και κανένας άλλος". Αυτοί τη δουλειά τους κάνουνε. Δικαιολογούν τη θέση τους πριν τους εμέσει ο ελληνικός λαός και τους στείλει στο ειδικό δικαστήριο μαζί με τους πάτρωνές τους. Ακόμη ελπίζετε στους δωσίλογους ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ και ΚΟΥΒΕΛΗ κε Αμπατζόγλου; Αν όχι ελάτε μαζί μας για να γκρεμίσουμε εκ βάθρων όλο το σύστημα της υποταγής στους τραπεζίτες καλώντας τους ιατρούς και τους φαρμακοποιούς σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που βλέπουν την πατρίδα τους να αποικιοποιείται, τη θρησκεία τους να χάνεται, τις οικογένειές τους να διαλύονται, την παιδεία να αποσαρθρώνεται, την κοινωνία να παραπαίει και την οικονομική ανάπτυξη να παραμένει άπιαστο όνειρο. Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για γενική απεργία, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, συντακτική εθνοσυνέλευση, μονομερή άρνηση χρέους, επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, τιμωρία των εθνοπροδοτών, αναδιαμόρφωση εκ βάθρων των σχέσεων μας με μια Ευρώπη των λαών και όχι των Τραπεζιτών, επικοινωνείστε με την ιατρική ομάδα του ΕΠΑΜ ΠΑΤΡΑΣ τηλέφωνο 2610240751, 2610321374, 6978305217 με κύριο εκπρόσωπό της τον Ευαγγελάτο Γεώργιο Ψυχίατρο. Φιλικά, ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΠΑΤΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή