Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση ανάκληση των επιβληθέντων προστίμων στους ιατρούς από το ΣΔΟΕ για μη ανάρτηση πινακίδας περί αποδείξεων

Προς 
κ. Στυλιανό Στασινόπουλο
Ειδικό Γραμματέα – Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
Πειραιώς 207 & Αλκίφρονος 92
11853 Αθήνα

Αθήνα, 20.02.2013
Α.Π 35611

Αξιότιμε κύριε Στασινόπουλε,

Επειδή έχουν λάβει χώρα πολλές αναφορές ιατρών – μελών του ΙΣΑ σχετικά με την επιβολή από την Υπηρεσία σας του προβλεπόμενου, δυνάμει της υπ΄αριθμ. Α2 1145/2012 Αγορανομικής Διάταξης, προστίμου στους ανωτέρω ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, δια της παρούσης επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:

Ο ΙΣΑ ως υπεύθυνος φορέας για την εξασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών – μελών του, μετά την δημοσίευση της προαναφερθείσας Αγορανομικής Διάταξης απέστειλε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την από 14.01.2013 επιστολή του, αναφορικά με το πεδίο εφαρμογής της εν λόγω διάταξης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι από την ίδια την γραμματική διατύπωση της διάταξης στην έννοια των «επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών» δεν εμπίπτει η άσκηση του ελευθερίου επαγγέλματος, καθώς αποτελεί προεχόντως άσκηση λειτουργήματος.

Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου μας, κοινοποιήθηκε στον ΙΣΑ η υπ΄ αριθμ. Α4-17/28.01.2013 επιστολή του Υπουργείου δυνάμει της οποίας αποσαφηνίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της με αριθμ. Α2-1145/2012 Αγορανομικής Διάταξης, δεν εμπίπτουν οι ιδιώτες – ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί.

Περαιτέρω επιθυμούμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι το ανέφικτο εφαρμογής της διάταξης στους γιατρούς ενισχύεται και πάλι από την γραμματική διατύπωση της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της εν λόγω Αγορανομικής Διάταξης, καθώς αναφέρεται σε «τηρούμενο τιμοκατάλογο», στοιχείο το οποίο δεν υφίσταται στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δια της παρούσης σας κοινοποιεί την προαναφερθείσα απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου – Διεύθυνση Τιμών Παροχής Υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, προς γνώση σας και κάθε νόμιμη συνέπεια, επισημαίνοντας το γεγονός ότι δεν δύνασθε να επιβάλετε τα σχετικά πρόστιμα και ως εκ τούτου ζητούμε την άμεση ανάκληση και ακύρωση των ήδη επιβληθέντων προστίμων, ενημερώνοντάς μας σχετικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ      ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου