Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν οι εφημερίες των ειδικευόμενων και νοσοκομειακών ιατρών, οι οποίοι βιώνουν μεγάλα βιοποριστικά προβλήματα


Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Προς την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο»

Κοιν. 1. Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας

του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» 

2. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

3. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα


Αθήνα 14.2.2012

Α.Π

ΘΕΜΑ:«Πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν οι εφημερίες των ειδικευόμενων και νοσοκομειακών ιατρών, οι οποίοι βιώνουν μεγάλα βιοποριστικά προβλήματα»

Αξιότιμοι Κύριοι, 

Κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, δελτίο τύπου των ειδικευόμενων ιατρών του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», οι οποίοι συγχωνεύτηκαν σε αυτό από το 1ο Παράρτημα του ΙΚΑ , με το οποίο δηλώνουν πως έχουν φτάσει στα όρια τους, διότι αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικά προβλήματα, γιατί εκτός από την μείωση του μισθού τους από το 2010 η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 40%, έχουν την πανελληνιά πρωτιά να είναι απλήρωτοι γα τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από τον Mάρτιο του 2012 μέχρι και σήμερα, ήτοι για ένα ολόκληρο έτος. Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στη δημιουργία ιατρών δυο ταχυτήτων, διότι πληρώθηκαν μόνο οι ιατροί του Σισμανογλείου και όχι όσοι περιήλθαν σε αυτό από το τέως παράρτημα του ΙΚΑ.

Ο ΙΣΑ στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς, που καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Οι ιατροί μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα διανύουν περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις βασικές βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους. Δεδομένου δε και των περικοπών που έχουν ήδη υποστεί στους μισθό τους, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών τους και των αυθαίρετων περικοπών βρίσκονται σε αδυναμία εξασφάλισης των προς τω ζην τους.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων και τις προσπάθειες και προτάσεις που θέτουν προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο», λαμβανομένου υπόψη της ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Ως εκ τούτου ο ΙΣΑ καλεί τη Διοίκηση του Σισμανογλείου να προωθήσει την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των ως άνω ιατρών, ώστε να επιτευχθεί το αυτονόητο, δηλαδή η ισότιμη μεταχείριση του προσωπικού του.

Ο ΙΣΑ καλεί το Υπουργείο Υγείας να μας δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους και το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί στην άμεση εκταμίευση του συμπληρωματικού κονδυλίου, διαφορετικά θα είναι αδύνατον να είναι φορολογικά συνεπείς.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθήσει το θέμα.

Παρακαλούμε για την πλήρη ενημέρωσή μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου