Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι κατά ΕΟΠΥΥ! Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί

Σε αγωγές προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι τοπικοί σύλλογοι των Φαρμακοποιών, ζητώντας τόκους υπερημερίας λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ανέρχονται σε 235 εκατομμύρια Ευρώ και σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα του Οργανισμού, έπρεπε τα χρήματα να έχουν εξοφληθεί έως τις 10 Ιανουαρίου!

Αντίθετα, όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ένα μήνα μετά, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο το 53% της οφειλής και ενώ ήδη εκκρεμούν οι οφειλές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το Νοέμβριο και 140 εκατομμυρίων ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο. 

Σε συνάντηση των προέδρων όλων των συλλόγων με το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν όψει και της Γενικής συνέλευσης που θα γίνει αυτό το μήνα προκειμένου ο Π.Φ.Σ. να καθορίσει τη στάση του.

Πάντως το θέμα της αποπληρωμής των οφειλών στους φαρμακοποιούς έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους υπόλοιπους κλάδους-παρόχους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι έχουν να εισπράξουν χρήματα εδώ και 2 με 3 χρόνια. Πολλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση τηρεί προνομιακή στάση απέναντι στους φαρμακοποιούς οι οποίοι πληρώνονται με μόλις λίγους μήνες καθυστέρηση.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου