Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εντολές Σαμαρά για βελτίωση των υπηρεσιών του Ε.Σ.Υ.

Αυστηρές εντολές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να λύσει τα προβλήματα με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν αντέχω στη σκέψη ότι μπορεί να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν μπορεί να βρει κρεβάτι εντατικής» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που άρχισε λίγο μετά τις 7 μ.μ. Της Τετάρτης με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας κ. Αντρέα Λυκουρέντζου, του αναπληρωτή υπουργού κ. Μάριου Σαλμά, της υφυπουργού κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας κυρίας Χριστίνας Παπανικολάου και του γενικού γραμματέα Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να έθεσε ως προτεραιότητα τη στελέχωση με προσωπικό των μονάδων υγείας των νησιών του Αιγαίου και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σε ό,τι αφορά τις μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας (έκδοση νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, τήρηση προϋπολογισμών για τη λειτουργία των νοσοκομείων), ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος εξερχόμενος του Mεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δημοσιογράφος: Θα μας ενημερώσετε για το αντικείμενο της συζήτησής σας με τον Πρωθυπουργό;

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Βεβαίως. Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό διεξοδικά όλα τα θέματα του τομέα Υγείας, του πλέον ευαίσθητου τομέα για την κοινωνία μας, για τον άνθρωπο, για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη και πάσχουν.

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που εντάσσεται στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Eπέμεινε, επίσης, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες οι οποίες προσφέρονται μέσων των προγραμμάτων της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, ούτως ώστε να ενισχύσουμε την απορροφητικότητα των κονδυλίων. Θυμίζω ότι το υπουργείο Υγείας είχε τη μικρότερη δυνατή επίδοση στον τομέα αυτό. Μάλιστα προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες μας, ήδη θέτουμε σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για εκείνους οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι τώρα.

Στα επόμενα δύο χρόνια διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας θα επωφεληθούν από αυτή την επιλογή μας, ενώ ο Πρωθυπουργός επίσης ζήτησε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στο πλαίσιο της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, τόσο για την ψυχική υγεία όσο και για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Θα επανέλθουμε σε νέα σύσκεψη με όλα τα θέματα τα οποία συζητήσαμε, για να παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό την εν τω μεταξύ πρόοδο η οποία θα έχει σημειωθεί.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου