Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαρας: Λύστε τώρα τα προβλήματα με τις εντατικές!


Τα κυρίαρχα προβλήματα στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στους ανασφάλιστους συζήτησε με τον πρωθυπουργό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το βράδυ της Τετάρτης. Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις εντατικές και πότε αναμένεται να δοθεί δωρεάν είσοδος στο ΕΣΥ σε 200.000 ανήμπορους συμπολίτες μας

Μπορεί το βασικό θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου να ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων Υγείας των ανασφάλιστων Ελλήνων που κάθε μέρα αυξάνονται, όμως η προσοχή του πρωθυπουργού έπεσε και στο θέμα των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι καθημερινά άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν μπορούν να βρουν ένα πολυπόθητο κρεβάτι. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου 20 με 30 ασθενείς καθημερινά περιμένουν εναγωνίως να εντοπισθεί μία κλίνη. 
Ο πρωθυπουργός εστίασε στο θέμα της άμεσης στελέχωσης των μονάδων εντατικής θεραπείας ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. 

Κατά τα άλλα συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν εισιτηρίου για 200.000 ανασφάλιστους το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα ισχύσει για 2 χρόνια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα δοθεί ένα εισιτήριο υγείας με το οποίο οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να κάνουν δωρεάν επισκέψεις στα νοσοκομεία και να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με βάση τις δεσμεύσεις του Ανδρέα Λυκουρέντζου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έως το τέλος του μήνα. 

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου