Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Παραλειπόμενα από τη συνεδρίαση των προέδρων των ΦΣ


Η σημερινή συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία του ΠΦΣ διεξήχθη κάτω από το βάρος της έντονης δυσαρέσκειας πολλών συναδέλφων για το δυσβάσταχτο οικονομικό και όχι μόνο τοπίο που πλήττει τον κλάδο. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει καταρρεύσει. Καταρρέουν όμως και τα φαρμακεία, τα κατασχετήρια ολοένα και αυξάνονται, λουκέτα υπάρχουν πλέον πολλά, ενώ ταυτόχρονα πολλά είναι τα φαρμακεία-φαντάσματα που αδυνατούν να πιστώσουν τον χρεωκοπημένο ΕΟΠΥΥ.

Φαρμακευτική περίθαλψη υφίσταται μόνο από τα προσωπικά κεφάλαια των φαρμακοποιών, το λεγόμενο «λίπος» του καθενός. Τα «σφηνάκια» δε μπορεί να βαφτίζονται πληρωμές. Και για να είμαστε ειλικρινείς και ιατρική περίθαλψη υφίσταται χάρη στην υπομονή που επιδεικνύουν και οι ιατροί. Ζούμε σε καθεστώς άγριας Δύσης, ο ισχυρός επιζεί (?), ο αδύναμος «βγαίνει από το παιχνίδι».

Σήμερα αποφασίστηκε να...
... συναντηθούν τα «μεγάλα κεφάλια» του κλάδου. Οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων. Τι ειπώθηκε; Απλά έγιναν οι παραπάνω διαπιστώσεις. Ποια λύση προτάθηκε; ΚΑΜΙΑ. Το τοπίο είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο. Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα. Ίσως και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος νιώθει εγκλωβισμένος παρακολουθώντας απλά τις εξελίξεις. Θα κινηθεί βέβαια νομικά κατά του ΕΟΠΥΥ...

Εμείς αυτό που προτείνουμε στον μέσο Έλληνα φαρμακοποιό είναι «να μην απλώνει τα πόδια του πέρα από όσο φτάνει η κουβέρτα του» με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση με τις πληρωμές δείχνει να παγιώνεται, μην περιμένετε να βελτιωθεί. Η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ ολοένα και θα αυξάνεται. Ήμασταν στις 20 μέρες, αυτές έγιναν 45, μετά 60, μετά 90... Αύριο 120, ίσως και 150... Άγνωστο μέχρι πού. Σε λίγους μήνες θα έρθουν και τα εκκαθαριστικά της εφορίας του 2012... Αλοίμονο σε αυτούς που δεν υπολογίζουν τις τσέπες τους.

Νεαρός πρόεδρος ακριτικού φαρμακευτικού συλλόγου, γνωστός για την μαχητικότητα και αγωνιστικότητά του, χτύπησε σήμερα το χέρι στο τραπέζι και μίλησε ανοιχτά για κομματικό συνδικαλισμό. Τότε, άλλος πρόεδρος, μεγάλου λιμανιού της χώρας, θίχτηκε και ζήτησε να ανακληθεί η φράση, κάτι που βέβαια δεν έγινε. Άλλος πρόεδρος, μεγάλου νομού, αηδιασμένος από την σημερινή συνεδρίαση αλλά και από την κατάσταση γενικότερα, αποχώρησε αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Ας μη μιλάμε για ομοψυχία στον κλάδο. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω συνάδελφοι...

Farmakopoioi.blogspot.gr




- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου