Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται το νέο δελτίο τιμών! Πόσο φθηνότερα θα είναι τα φάρμακα

Νέες τιμές στα φάρμακα δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξοικονομήσει και πάλι κονδύλια από τη φαρμακευτική δαπάνη. 

Το νέο δελτίο τιμών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες για τους εμπλεκόμενους κλάδους ενώ για τους ασθενείς από τις αρχές του επόμενου μήνα με τις τιμές των σκευασμάτων να είναι μειωμένες σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και κατά 10% επίπεδα. 
Το συγκεκριμένο δελτίο, προβλέπει όμως μειώσεις και για τα φθηνά φάρμακα κατά 5% σε όσα κοστίζουν από 5 έως 10 ευρώ αλλά και μείωση 10% για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είναι ακριβότερα από 10 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα για τις εταιρείες και τις φαρμακαποθήκες και για τα φαρμακεία από την ερχόμενη εβδομάδα, τελικώς δόθηκε παράταση προκειμένου να προετοιμαστεί η αγορά. Έτσι πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή σε λίγες εβδομάδες. 
Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. 

Επίσης στην σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας αποσαφηνίζεται ότι: «Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. 
Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%. 
Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.»

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου