Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Προκαταρκτική εξέταση για τις ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία




Οι δραματικές ελλείψεις σε αίμα που παρατηρούνται στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται ακόμη και οι προγραμματισμένες μεταγγίσεις των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, με άμεσο κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μετά την κραυγή αγωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία για το πρόβλημα της έλλειψης αποθεμάτων αίματος διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ), οι διαστάσεις του προβλήματος είναι τόσο μεγάλες ώστε στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών να αναβάλλονται οι μεταγγίσεις.

Και αν βέβαια λάβει κανείς υπόψη του ότι οι μεταγγίσεις αίματος γίνονται κατά μέσο όρο κάθε 15 μέρες και κρατούν στη ζωή τους ασθενείς, σύμφωνα με τον ΠΑΣΠΑΜΑ, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Για το λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν δίνοντας αίμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου