Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση Δ. Ευγενίδη στον πρόεδρο των ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων

Απάντηση σε όσα υποστήριξε σε κείμενό του ο πρόεδρος της ένωσης ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων κ. Θ. Γεωργακόπουλος έδωσε ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Διονύσης Ευγενίδης. Διαβάστε τις δυο ανακοινώσεις:

Αθήνα, 04/02/2013
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ

Η τελευταία ανακοίνωση στο site των φαρμακοποιών φανερώνει πλέον καθαρά τα αίτια της κακοδαιμονίας της ταλαίπωρης χώρας. Οι φαρμακοποιοί συνδικαλιστές είχαν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ένα απλοϊκό τρικ με επιτυχία 100%. Κατεβάζουν τα ρολά των φαρμακείων μια εβδομάδα και το υπουργείο σπεύδει και πληρώνει. Έγινε μια, δύο εκατόν δύο.

Οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν σχεδόν όλο το 2012, οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν το πλείστον από τα παλαιά χρέη. Από την άλλη μεριά εργαστήρια και διαγνωστικά περίμεναν με αξιοπρέπεια την σειρά τους στο ταμείο. Αλλά η αξιοπρέπεια σε αυτό το κράτος τιμωρείται. Έτσι τα εργαστήρια έχουν πληρωθεί από το 2012 μόνο 6 μήνες (πράγμα που ντράπηκε να το ομολογήσει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην τηλεόραση λέγοντας ψευδώς ότι έχει πληρώσει και τον Αύγουστο και ετοιμάζεται να πληρώσει Σεπτέμβριο- Οκτώβριο).

Για τα παλιά χρέη ας μη γίνεται λόγος. Οπότε εκ των πραγμάτων το τρίπτυχο. Υπουργείο -ΕΟΠΥΥ- Φαρμακοποιοί ανάγκασαν τα εργαστήρια να προβούν σε επίσχεση εργασίας για να πάρουν κάτι έναντι των δεδουλευμένων. Την ίδια μέρα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη του διότι φοβάται ότι κάνοντας επίσχεση εργασίας τα διαγνωστικά θα πάρουν Χρήματα. Χρήματα που και αυτά εποφθαλμιούν οι φαρμακοποιοί. Βεβαίως η προώθηση των συμφερόντων του καθενός είναι ύψιστος κανόνας της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέχρι ενός σημείου όμως.

Από κει και έπειτα αρχίζει μια παθολογία σε άτομα που σκέπτονται αποκλειστικά τον εαυτό τους πέραν από κάθε κοινωνική ηθική χωρίς καμία μορφή αντικειμενικής θεμελίωσης. Από την άλλη πλευρά το κράτος μας που πρεσβεύει τις μεταρρυθμίσεις στους διαφόρους τομείς κοινωνικής δραστηριότητας, ως πότε θα ενεργή με τους αυτοματισμούς των προηγούμενων δεκαετιών; (Απεργία – Κοινωνική- Αναταραχή- Μερική ικανοποίηση απεργών κ.λ.π).

Δεν πρέπει επιτέλους οι οικονομικές συναλλαγές ΕΟΠΥΥ και παροχών Υγείας να μπουν σε μια σοβαρή βάση ούτως ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όπως γίνεται σήμερα με διαγνωστικά και φαρμακοποιούς;

Θ. Γεωργακόπουλος
---------------------------------------------------------------------
Παρακάτω διαβάστε την απάντηση του κ. Ευγενίδη:

Τραγικές οι θέσεις που εκφράζει ο εν λόγω κύριος. Προσπαθεί να κρύψει τη συνδικαλιστική ανυπαρξία του κλάδου του, πίσω από αναίτιες επιθέσεις εναντίον των φαρμακοποιών με απρεπείς εκφράσεις.
Έχω παρακολουθήσει από κοντά, για πάνω από 17 χρόνια, τον τρόπο διεκδίκησης των δεδουλευμένων των ιατρών από το Δημόσιο (με όποια ονομασία κατά καιρούς εμφανίζεται). Αυτός εκφράζεται από πλήρη ανυπαρξία διεκδικητικού πλαισίου, αλλά ξαφνικά ονομάζεται αξιοπρέπεια. 
Η κακοδαιμονία της χώρας μας λοιπόν οφείλεται στους συνδικαλιστές των φαρμακοποιών. Θαυμάστε δηλώσεις προέδρου επιστημονικού Συλλόγου. Παρόμοιες με του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, που είχε δηλώσει στη Βουλή ότι το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων φταίει για το δημοσιονομικό χάλι της πατρίδας μας.
Παραβλέπει ο ανώτατος εκπρόσωπος των Ακτινολόγων ότι οι φαρμακοποιοί αγοράζουμε τα φάρμακα που χορηγούμε στους ασθενείς και δεν παρέχουμε υπηρεσίες. Αν δεν γνωρίζει αυτή την πολύ σημαντική διαφορά των δύο καταστάσεων, είμαι στη διάθεσή του να τον ενημερώσω.
Παραβλέπει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί κάθε τρεις μήνες πληρώνουμε ΦΠΑ για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει, σε αντίθεση με τους γιατρούς.
Παραβλέπει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί πληρώσαμε φόρο εισοδήματος για «εισοδήματα» που δεν είχαμε εισπράξει, σε αντίθεση με τους γιατρούς που σταμάτησαν (και πολύ καλά έκαναν) να κόβουν προκαταβολικά απόδειξη.
Παραβλέπει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί πετύχαμε συλλογικές συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία την ώρα που οι γιατροί αγνοούν τον όρο αυτό.
Παραβλέπει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί προετοιμαστήκαμε για την είσπραξη των παλαιών χρεών του 2011, από τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ οι γιατροί, σήμερα, ένα χρόνο μετά, ακόμη πελαγοδρομούν.
Παραβλέπει ακόμη και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πληρώνονται οι εργαστηριακοί γιατροί, που έχουν έξοδα αναλωσίμων, φιλμ κλπ, πριν από τους κλινικούς τους συναδέλφους, που στερούνται τέτοιων εξόδων. 
Σ’ αυτό το κράτος κύριε Πρόεδρε, η αδράνεια τιμωρείται και οι συνάδελφοί σας, θα σας το υπενθυμίσουν!
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη, αλλά θλίβομαι από την κατάντια της ηγεσίας των Ακτινολόγων να βλέπει τον εχθρό στο πρόσωπο των φαρμακοποιών και όχι της Πολιτείας, Δυστυχώς έπεσε στην παγίδα της αντιπαράθεσης μιας κοινωνικής ομάδας με μια άλλη, με τέτοια απλοϊκότητα που αναρωτιέμαι αν το έκανε εσκεμμένα!

Διονύσιος Ευγενίδης
Γραμματέας Φ.Σ.Θεσσαλονίκης

5 σχόλια:

  1. KALA TA LEEI O FARMAKOTRIFTHS. ENTAXEI LEME KAI GIA AYTOUS, ALLA KI ESEIS OI GIATROI DE PATE PARAPISW. SIGKRINETAI EMPOREUMA ME YPHRESIA AERITZIDIKI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε ανωνυμε & στο ονομα & στην ιδιοτητα,αληθεια πιστευεις οτι η ιατρικη υπηρεσια ειναι αεριτζιδικη;Σου ευχομαι ολοψυχα,οταν χρειαστεις παροχη υγειας,να πεσεις σε καλα χερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ιατρικός συνδικαλισμός πάσχει βαρύτατα αγαπητέ, και όχι το ιατρικό λειτούργημα. Το ασφαλιστικό εθνικό σύστημα δεν έχει καταρρεύσει ακόμη από την χρηματοδότηση με ιδιωτικά κεφάλαια των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και από τις θυσίες και τη στήριξη του δημόσιου λειτουργού υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει ο ανωνυμος τοσά ξέρει τόσα λέει, αλλά και ο Γεωργακόπουλος ότι να ναι δήλωση. Για το ότι οι εργαστηριακοί χρόνια τώρα δεν καταφέρνουν να διεκδικήσουν το παραμικρό, δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διχασμός, εγωκεντρισμός, μικροαντιπαλότητες, κι όταν έρθει η ώρα των εκλογών των συλλόγων μας, τρέχετε και ψηφίζετε χοντοκέφαλοι συνάδελφοι γιατροί και φαρμακοποιοί, τα ίδια συνδικαλιστικά όργανα που μαζί με τους πολιτικάντηδες αρχηγούς τους, διαλύσανε την Ελλάδα. Συνεχείστε να τρώγεστε αντί να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να ζητήσετε συγχώρεση από το λαό μας κι ο ένας από τον άλλο και να ομονοήσετε πάνω στο σκέλεθρο της μητέρας Ελλάδας. Είναι κληρονομικό δικαίωμά σας ο διχασμός. Το φέρνετε στο αίμα σας. Αυτό δείχνει την ποιότητά μας σαν ανθρώπων, όχι επιστημόνων. Αντί να δείτε το χάλι όλων μας, του εαυτού μας κυρίως, ο καθένας το μικροσυμφέρον του σκέφτεται. Άντε ενωθείτε ενάντια στους ανάξιους εκπροσώπους μας, πιστά κοράκια του κατεστημένου και των εθνοπροδοτών ηγετών μας. Σας καλούμε όλους σε μια Ένωση έξω από τις ετικέτες του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ ΑΝΕΞΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΧΡΥΣΑ ΩΑ, χρυσές κότες και επιχρυσωμένα όνειρα. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, Ιατρική ομάδα πυρήνας Πάτρας. Εκπρόσωπος Ευαγγελάτος Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή