Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΠΙΣ

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας

Προς ΠΙΣ, Υπόψη Προέδρου Κου Βλασταράκου 

Κοιν: μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ 

Ιατρικοί Σύλλογοι, εκλέκτορες του ΠΙΣ 

Θέμα: Συμπλήρωση Εισήγησης της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ 09/02/2013 

Αγαπητέ Πρόεδρε, 

Μετά από μελέτη του σχεδίου εισήγησης του ΠΙΣ προς τη Γενική Συνέλευση επιθυμούμε να σας θέσουμε υπόψη την ανάγκη να συμπληρωθεί με τα παρακάτω φλέγοντα θέματα που δεν μνημονεύονται επαρκώς. 

  • Αδειοδότηση Εργαστηρίων από τους Ιατρικούς Συλλόγους με απαράβατο όρο την παρουσία επιστημονικού υπεύθυνου στο χώρο του Ιατρείου. Δημιουργία βάσης δεδομένων με μηχανοργάνωση των αδειοδοτήσεων από το ΠΙΣ που να τηρεί τα αρχεία των αδειοδοτημένων ιατρείων και των επιστημονικά υπευθύνων σε Πανελλήνιο επίπεδο. Δημιουργία Υγειονομικού χάρτη με πλήρη αρμοδιότητα και ευθύνη του ΠΙΣ. 
  • Άνοιγμα επαγγέλματος: Υποχρεωτική δήλωση του διαχειριστή του φορέα της ΠΦΥ που αδειοδοτείται αλλά και του επιστημονικά υπεύθυνου για την τήρηση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. 
  • Καταπολέμηση της περαιτέρω αποδόμησης της ΠΦΥ (ανανέωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου των ιατρών των μονάδων ΕΟΠΥΥ, έγκαιρη και ισότιμη αποπληρωμή όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ). 
  • Επαναφορά στο κρατικό τιμολόγιο με κατάργηση της μειωμένης ασφαλιστικής τιμής των εργαστηριακών εξετάσεων ή εκπτώσεων ή «κουρεμάτων» στο εργαστηριακό τομέα, εφαρμογή του Ν4025 για τα εργαστήρια περί ποιοτικού ελέγχου και απόρριψη του σχεδίου διαβούλευσης ποιότητας και κατηγοριοποίησης των εργαστηριακών μονάδων υγείας με «αστέρια». 
  • Τροποποίηση του απαράδεκτου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ), που αποτελεί επί της ουσίας «κανονισμός στερήσεων» και όχι «παροχών» με ανάπτυξη δημόσιου διαλόγου και κατάθεση προτάσεων από θεσμικούς φορείς και σωματεία ασθενών. 
  • Παρέμβαση για παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης των ασφαλισμένων και πρόβλεψη για κάλυψη δευτεροβάθμιας περίθαλψης σε ανασφάλιστους από ειδικά κονδύλια και προγράμματα του ΥΥΚΑ ή μέσω ΕΣΠΑ. 
  • Ένταξη των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων υγείας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 
  • Ανεύρεση νομικού πλαισίου διεκδίκησης όλων των ποσών των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων, παρά την όποια πρόθεση της πολιτείας στην επιβολή «κουρέματος». Σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών των χρεών των πρώην ταμείων στους ιατρούς, με άμεση απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που έχουν εκκαθαρισμένες τις δαπάνες και έτοιμες προς ενταλματοποίηση (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ). Πίεση για εκκαθάριση λοιπών ταμείων (ΟΠΑΔ, ΝΑΤ, ΤΣΑΥ) και απόδοση των οφειλών στους δικαιούχους. 
  • Μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας και υποαπασχόλησης στους νέους ιατρούς. Πίεση στην πολιτεία για νομοθετική ρύθμιση πλαισίου λειτουργίας ιατρικού τουρισμού και αδειοδότησης μονάδων ημερήσιας νοσηλείας
  • Μέτρα περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης και της υπερσυνταγογράφησης. Αναζήτηση από τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ των δεδομένων της στατιστικής της συνταγογράφησης σε συμβεβλημένους και πιστοποιημένους ιατρούς. 

Η πρόεδρος                 Ο γραμματέας


Άννα Μαστοράκου          Γεώργιος Σκρουμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου