Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική απεργία για αύριο προκήρυξαν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν για αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, αντιδρώντας στις απολύσεις των 450 συναδέλφων τους, επιτυχόντων του διαγωνισμού 9Κ του ΑΣΕΠ.

«Αντιστεκόμαστε στη διάλυση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, αντιστεκόμαστε στην κατάργηση του θεσμού της αξιοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ζητεί να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος του Ιδρύματος.

Την ίδια ώρα, για εμπαιγμό των απολυμένων υπαλλήλων του ΙΚΑ, επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008, καθώς και των αδιόριστων επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, «παρά τις κατ” επανάληψη δεσμεύσεις των συναρμοδίων υπουργών για οριστική λύση και αποκατάσταση των επιτυχόντων των δύο διαγωνισμών, καμία υπόσχεση δεν έχει τηρηθεί έως σήμερα» με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να αντιμετωπίζει «τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας».

Καλεί τέλος τα στελέχη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων-μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, στις 12:00 έξω από τη Βουλή.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου