Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΡΗΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ: Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΤΣΙΟΥ...

...o κουρέας της Σεβίλλης και τα πουλάκια τσίου...

ΧΑΡΗΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣΝαι... ναι... πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η γενική συνέλευση... του πις...! Εθιμοτυπική διαδικασία του εξαιρετικά αξιόπιστου οργάνου που κανείς δε λαμβάνει υπόψη του... Εθιμοτυπική διαδικασία που αρκετοί πηγαίνουν… λίγοι, επιλεκτικά, παίρνουν τον λόγο… και ακόμα λιγότεροι ξέρουν τι ψηφίζουν…! 
Μετά απο ολοήμερη σύσκεψη οι αρχολύπαροι της ιατρικής εκπροσώπησης, το περασμένο Σάββατο, κατέληξαν στο ψήφισμα που διάβασες.!

Μνημείο ξύλινης γλώσσας, αλαζονείας, παλιοσυνδικαλισμού... που το μόνο που διαφέρει από το προηγούμενο είναι η ημερομηνία προκήρυξης της απεργίας.

Ναι… είναι αυτό που νομίζεις…

ο κόσμος καίγεται και …τα πουλάκια τσίου…!!

Μια εβδομάδα πριν στις 4.2.2013 βγήκε και το ΦΕΚ188-2013 τεύχος Β που περιγράφει λεπτομερώς την αποπληρωμή μας από τον ΕΟΠΥΥ για τα χρήματα που μας οφείλουν από τον ΟΠΑΔ, το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία…. το κούρεμα δηλαδή..!!

Πως γίνεται να ακολουθούμε πάντα τις εξελίξεις δε ξέρω….

Ναι… ναι… και κανείς δε μιλά… άλλωστε το λέει το μνημόνιο… άσε που αυτοί, οι αδιόρθωτοι του πις, έκαναν το καθήκον τους …απαιτώντας τη συνολική αποπληρηρωμή …το γράφουν και στο ψήφισμα …!! Μόνο που τους περισσότερους δε τους νοιάζει γιατί είτε είναι συνταξιούχοι… είτε δεν ασκούν το επάγγελμα λόγω κυβερνητικών θέσεων και κομματικών υποχρεώσεων…! Το καθήκον τους όμως το έκαναν…

Οσο για το ΦΕΚ… πρόκειται για οπερέτα… κάτι σαν τον κουρέα της Σεβίλης ένα πράμα… μια που μιλάμε για κούρεμα….

Ο κουρέας της Σεβίλης.. .ένα αξιοθαύμαστο έργο του Ροσσίνι με εύθυμη διάθεση, ωραία μουσική και άριες… Εμεινε στην ιστορία για την ταχύτητα σύνθεσης του, ολοκληρώθηκε σε 24 ήμέρες…και για τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς.

Ετσι και το ΦΕΚ…θα μείνει στην ιστορία …ως ένα αξιοθαύμαστο έργο… που φέρει τις υπογραφές των λυκουρέτζου, σταϊκούρα και βούρτση… ακριβώς για την ταχύτητα σύνταξης του… αλλά και για τους πονηρούς σχεδιασμούς των δημιουργών του.

Όσο για την υπόθεση κι εδώ υπάρχει αντιστοιχία… στο θεατρικό έργο… ο συγγραφέας αφηγείται τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο κόμης Αλμαβίβα για να καταφέρει να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία όμως επιθυμεί να παντρευτεί και ο κηδεμόνας της γιατρός Μπάρτολο.

Ενώ στο ΦΕΚ περιγράφεται χαρισματικά… το πώς η αυθαιρεσία, η αλαζονεία και ο εκβιασμός ονομάζονται… έκπτωση…!

Ας σοβαρευτούμε όμως …πέρα το ποσοστό έκπτωσης … που έχει προστιθέμενη, αφαιρετική για μας, αξία αν αναλογιστεί κανείς το νέο φορολογικό…26% από το πρώτο ευρώ… προσθέστε και την αλλαγή φορολογικής κλίμακας…! Δώστε και την πιστωτική απόδειξη και περιμένετε… Θα φορολογηθείτε… πριν πληρωθείτε… για όοοολο το ποσό!

Το καλύτερο δε, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση αποπληρωμής, η υπεύθυνη δήλωση (..τι μου θυμίζει.. τι μου θυμίζει…) ότι δεν θα διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε… όλο το ποσό, και τους τόκους υπερημερίας… αλλιώς λεφτά γιόκ…! Όσοι έκαναν δικαστική προσφυγή… χάνουν και τα μέχρι τώρα έξοδα τους… κάνοντας την δήλωση νομιμοφροσύνης…! Α... είδηση είναι ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι πάροχοι.. είναι φαρμακοποιοί ..και εξαιρούνται του κουρέματος…! Αυτό θα πει κράτος δικαίου…!

Η αξιοπρέπεια δεν προκύπτει από τις θέσεις …προηγείται… είχε πει κάποτε ο Christopher Hitchens..! Στην παρούσα στιγμή δεν απαιτείται αντίδραση… και εικονικές απαιτήσεις.. αλλά δράση.

Τελικά…ο κουρέας στη δική μας την περίπτωση δεν είναι ένας αλλά… πολλοί.…! καλημέρα…!

Υ.Γ.1.: .τα μικρά γράμματα στον πις, στον λυκουρέτζο, στο βρούτση και στο σταϊκούρα… δεν είναι αμέλεια ή ορθογραφικά λάθη..! Mεταξύ παλαιο- και παλιοσυνδυκαλισμου η διαφορά δεν είναι το... α...!

Υ.Γ.2.: στο ίδιο ΦΕΚ γίνεται η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης για τα πολιτικά κόμματα. τυχαίο…;

Υ.Γ.3.: ζηλεύω τους φαρμακοποιούς… για άλλη μια φορά…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου