Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου. Δηλώσεις προέδρου για την επιχειρούμενη συγχώνευση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και του «Βενιζελείου -Πανανείου».


Η αυτόνομη λειτουργία των 2 νοσοκομείων του Ηρακλείου είναι επιβεβλημένη για το καλό της υγείας του Κρητικού λαού. Η διασύνδεση τους σε στοχευμένες ιατρικές υπηρεσίες είναι εφικτή και θεμιτή.

Η διασύνδεση των 2 ιατρικών υπηρεσιών υπό το παρόν νομικό καθεστώς που διέπει τις εργασιακές σχέσεις των μελών ΔΕΠ είναι αδύνατη.

Είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, είναι εγκληματική αμέλεια της πολιτείας (δεδομένου του μηδενικού οικονομικού κόστους), η μη προκήρυξη των θέσεων των συντονιστών διευθυντών στα μεγάλα τμήματα του ΕΣΥ (άρα και στο «Βενιζέλειο- Πανάνειο») και να μένουν ακέφαλα.

Η στοχευμένη μετακίνηση μελών ΔΕΠ στο «Βενιζέλειο- Πανάνειο» είναι συζητήσιμη μόνο υπό την έννοια της πλήρους απασχόλησης των στο νοσοκομείο και ανάληψης της πλήρους ιατρικής και διοικητικής ευθύνης που επιφέρει ο βαθμός του συντονιστού διευθυντού.

Επαναλαμβάνω ότι η μη προκήρυξη των θέσεων των Συντονιστών διευθυντών στο ΕΣΥ συνιστά από μέρους της πολιτείας εγκληματική αμέλεια.

Τέλος, η πολιτεία οφείλει να επιδείξει το δέοντα σεβασμό στην ιστορία και τη «φυσιογνωμία » του «Βενιζελείου-Πανανείου» Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

ΙΑΤROI.EU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου