Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Κύριε Παπαδάκη καλημέρα σας. 

Είμαι σύζυγος Πυρηνικού Ιατρού και εταίρος στο εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής που διατηρεί. 

Τις προάλλες κατά τη διάρκεια της πρωινής σας εκπομπής, είχατε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Σαλμά. 

Ο Υφυπουργός μίλησε για τον ΕΟΠΥΥ αλλά δυστυχώς είπε αρκετές ανακρίβειες καλύπτοντας την αλήθεια και την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας. Ο σύζυγός μου , όπως άλλωστε και όλα τα εργαστήρια, έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο του 2012. Επιπλέον δε ακόμα και για τους μήνες τους οποίους έχουν πληρωθεί, δεν έχει γίνει η εκκαθάριση του παρακρατηθέντος 10%. 

Δυστυχώς ο κ. Σαλμάς δεν είχε απέναντί του κανέναν γιατρό ούτε από την ένωση εργαστηριακών γιατρών, ούτε από την ένωση πυρηνικών γιατρών. 

Δεδομένου του υψηλού πάγιου κόστους διατήρησης εργαστηρίων, του υψηλού κόστους των αντιδραστηρίων και ραδιαφαρμάκων, της αφόρητης πίεσης που δέχονται οι γιατροί από τις προμηθεύτριες εταιρείες για άμεση εξόφληση αυτών, καθώς και τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ (εξόφληση του 90% στις 45 ημέρες μετά την υποβολή των παραπεμπτικών των εκτελεσθέντων εξετάσεων των ασφαλισμένων και στις 60 ημέρες του υπολοίπου 10%), όπως μπορείτε να καταλάβετε η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα εργαστήρια μετά την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμών είναι τραγική . 

Θα σας παρακαλούσα θερμά να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους φορείς των εργαστηριακών ιατρών και με τον Υφυπουργό φυσικά, προκειμένου να μάθει ο κόσμος και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ την αλήθεια. 

Θεωρώ ότι οι δημοσιογράφοι είστε η 4η εξουσία και οφείλετε να ενημερώνετε τον κόσμο με αντικειμενικότητα και να έχετε πάντα σαν στόχο σας την αλήθεια παραθέτοντας πλήρη και αδιαμφισβήτητα στοιχεία. 

Εξάλλου αυτή είναι και θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας. 

Ελπίζω να λάβετε υπ' όψιν σας το αίτημά μου και να παρακολουθήσω σύντομα από την εκπομπή σας έναν διάλογο μεταξύ του Υφυπουργού και εκπροσώπων των κατάφωρα αδικημένων εργαστηριακών ιατρών. 

Σημειώνω ότι πολλές φορές οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών γιατρών προσπάθησαν να έρθουν σε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο στα Μ.Μ.Ε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πλην όμως αυτό μέχρι σήμερα και χωρίς ευθύνη των γιατρών, δεν έχει καταστεί εφικτό. 

Με εκτίμηση 

Γεωργία Βραχνού 
Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου