Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σύγχρονο ανέκδοτο: έπεσε και πάλι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Ποια είναι η επίσημη δικαιολογία

Σε κωμωδία εξελίσσεται τελικά το πολυδιαφημισμένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς για άλλη μία φορά βρίσκεται εκτός λειτουργίας! Ποια είναι η επίσημη δικαιολογία...


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εδώ και μία ώρα περίπου το πολυδιαφημισμένο σύστημα καταγραφής συνταγών και εξετάσεων βρίσκεται εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα για άλλη μία φορά να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες σε αμέτρητα ιατρεία, κέντρα υγείας και μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα. 

Διαμαρτυρόμενοι γιατροί τηλεφωνούν ασταμάτητα στην υπεύθυνη εταιρεία του δημοσίου την ΗΔΙΚΑ προκειμένου να εκφράσουν τη δυσφορία τους. Ωστόσο το τηλεφωνικό κέντρο που απαντά στο 11131 φαίνεται και αυτό δε λειτουργεί καθώς οι περισσότεροι γιατροί με τους οποίους επικοινώνησε το iatropedia.gr δεν μπορούν να συνομιλήσουν.

Το πρόβλημα της κατάρρευσης του συστήματος δημιουργεί όμως και ταλαιπωρία σε χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να ξαναπάνε στο γιατρό τους ή στο κέντρο υγείας για να πάρουν την πολυπόθητη συνταγή για φάρμακα ή εξετάσεις.

Με βάση την επίσημη δικαιολογία..."έπεσε το ρεύμα στο Νέο Κόσμο όπου βρίσκεται η ΗΔΙΚΑ και έπεσαν και τα συστήματα"! Απορίας άξιον είναι γιατί ο μεγαλύτερος φορέας της χώρας που συνδέει γιατρύς και ασθενείς δε διαθέτει καν μια απλά γεννήτρια. 

Και να φανταστεί κανείς ότι μόλις χθες οι αρμόδιοι υπουργοί Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς διαφήμιζαν δεόντως το σύστημα ακόμη και στον επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. μιλώντας για το πιο υπερσύγχροο σύστημα της Ευρώπης.

Υπόθεση για γέλια και για κλάμματα...
ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου