Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η Τράπεζα Χανίων καλύπτει τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς του νησιού Πηγή:www.capital.gr

Επέκταση τής δράσης της για τα φαρμακεία της Κρήτης, που αφορά στην κάλυψη τού κόστους των φαρμάκων από φαρμακοποιούς προς τους προμηθευτές, για μια νέα περίοδο δύο μηνών, αποφάσισε η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. 

Η πρωτοβουλία τής Τράπεζας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 και μέσα από αυτή καλύπτει το κόστος των φαρμάκων, που δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ, πληρώνοντας τους προμηθευτές και στην συνέχεια απαιτεί τα χρήματα από τον ασφαλιστικό οργανισμό, καθώς οι φαρμακοποιοί τής εκχωρούν αυτό το δικαίωμα. 

Με βάση την απόφαση, η Τράπεζα Χανίων συνεχίζει την προσφορά του χρηματοδοτικού προϊόντος της προς τα φαρμακεία όλης της Κρήτης, με στόχο να καλύψει το κόστος των φαρμάκων που δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ, για τους μήνες Δεκέμβριο του 2012 και Ιανουάριο τού 2013. 

Με προηγούμενες πρωτοβουλίες της η Τράπεζα είχε καλύψει το αντίστοιχο κόστος για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2012, ενέργεια που είχε τύχει ιδιαίτερης αποδοχής από τους φαρμακοποιούς και γενικότερα από την κοινωνία της Κρήτης, καθώς οι ασφαλισμένοι πλέον μπορούσαν απρόσκοπτα να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, ασχέτως των κινητοποιήσεων των φαρμακείων, απόρροια της έλλειψης ρευστότητας που τους είχε δημιουργήσει η καθυστέρηση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ. 

Σε ανακοίνωση τής Τράπεζας επισημαίνεται ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Τράπεζας είναι κομμάτι της γενικότερης φιλοσοφίας και πολιτικής της, προσπαθώντας με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα σε αυτές τις τόσο δύσκολες για τη χώρα μας εποχές, να στέκεται δίπλα στους πολίτες και να καλύπτει, στο βαθμό των δυνατοτήτων της, πραγματικές τους ανάγκες. 

Δέσμευση τής Τράπεζας ήταν και παραμένει η υπεύθυνη παρουσία εντός του κοινωνικού ιστού, με συνέπεια και ευαισθησία», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου