Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τριπλασίασαν τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία… αλλά στα χαρτιά!


Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών


YGEIONOMIKOI. Αφορμή γι αυτό το δημοσίευμα αποτέλεσε ένα δημοσίευμα στη σελίδα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Λήμνου σύμφωνα με το οποίο ο υγειονομικός χάρης εμφάνιζε το Νοσοκομείο με ένα τεράστιο αριθμό εργαζομένων.

Οι συνάδελφοι από τη Λήμνο έμειναν έκπληκτοι, αφού ο αριθμός των εργαζομένων που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο όχι μόνο δεν αντιστοιχούσε ούτε κατά προσέγγιση με τον αριθμό που αναφέρονταν στον υγειονομικό χάρτη αλλά στην πραγματικότητα ο αριθμός των εργαζομένων εμφανίζονταν σχεδόν τριπλάσιος.

Αυτό μας οδήγησε να αναζητήσουμε την ίδια την ιστοσελίδα του Υγειονομικού χάρτη που όπως αναφέρεται σε αυτή έχει υλοποιηθεί από το Υπ. Υγείας, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Μια απλή περιήγηση στη σελίδα θα αφήσει έκπληκτο κάθε επισκέπτη που έχει σχέση με τα Νοσοκομεία.


Σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη Νοσοκομεία που έχουν 500 εργαζόμενους περίπου εμφανίζονται να έχουν αριθμό προσωπικού τριπλάσιο ή και σχεδόν τετραπλάσιο.

Σύμφωνα με τον Υγειονομικό Χάρτη το Σισμανόγλειο της Αθήνας έχει 3774 άτομα προσωπικό, τοΝοσοκομείο Δράμας 1855 το Νοσοκομείο Πρέβεζας 989, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων 6112 το Νοσοκομείο Αγ Νικολάου 1111 ενώ ο Ευαγγελισμός έχει 7457 εργαζόμενους!!!!



Την ίδια εικόνα σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων εμφανίζει ο υγειονομικός χάρτης και για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία.

Ευημερούν λοιπόν οι αριθμοί όταν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις στη και εργάζονται σε τμήματα σε αριθμό κάτω από το όριο ασφαλείας, πολλές φορές χωρίς ρεπό ή και σε εξοντωτικά ωράρια.

Δεν κάναμε τον κόπο να κάνουμε την άθροιση αλλά αν σήμερα στα Νοσοκομεία μετά βίας οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τις 80 χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υγειονομικού χάρτη, που τριπλασιάζει και ίσως και σε κάποιες περιπτωσεις σχεδόν να τετραπλασιάζει τους εργαζόμενους μάλλον στα χαρτιά θα ξεπερνούν τις 250 χιλιάδες.

Το ερώτημα είναι πόσα χρήματα διατέθηκαν για να αναπτυχθεί μια εφαρμογή που όχι μόνο αποκλίνει έστω λίγο από την πραγματικότητα αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτή.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος αν έχει γίνει παραλαβή αυτού του έργου από το Υπ Υγείας και αν ναι δεν αντιλήφθηκε το Υπουργείο ότι μέσα στη συγκεκριμένη εφαρμογή περιέχονται στοιχεία που με μια πρώτη ματιά ο καθένας θα αντιλαμβάνονταν ότι είναι απόλυτα λαθεμένα.

Αυτονόητα τα τέλος ο καθένας αναλογίζεται αν το Υπ. Υγείας χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για να χαράξει πολιτική;

Αναμένουμε τις αντιδράσεις από το «λαλίστατο» Υπ Υγείας κ. Γεωργιάδη

Ανεξάρτητα με τις αντιδράσεις για το θέμα θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου