Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα για την Ηλεκτρονική Υγεία

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS




Θέμα «Έναρξη Οικοσυστήματος της Ηλεκτρονικής Υγείας. Αναπτυσσόμενες συνέργειες στο νέο τοπίο των υπηρεσιών υγείας» έχει ημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας.

Εκτίμηση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, Χριστίνας Παπανικολάου είναι πως το οικοσύστημα μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και να έχει αναπτυξιακό και οικονομικό αντίκτυπο.


Η εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της υγείας και της καινοτομίας, ειδικότερα όσον αφορά στην παροχή κλινικής φροντίδας για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, από τις 9.30 το πρωί έως τις 14.00 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Λ. Αλεξάνδρας 196).

Η ημερίδα θα χωριστεί σε δύο ενότητες, στην πρώτη θα τονιστεί η αναγκαιότητα έναρξης του οικοσυστήματος, με έμφαση στο ρόλο που μπορεί να παίξει σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Στη δεύτερη ενότητα η έμφαση δίνεται στην παροχή κλινικής φροντίδας με την εφαρμογή υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας, καθώς και στη σημασία της ανάπτυξης μόνιμων συνεργασιών και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου