Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: «Συγγνώμη, λάθος» για τον υγειονομικό χάρτη

Μετά την αντίδραση της ΟΕΝΓΕ

Παναγιώτα Καρλατήρα - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Οι αρμόδιοι αποδίδουν σε ανθρώπινο λάθος το... διευρυμένο υγειονομικό χάρτη της χώρας.
Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδουν οι αρμόδιοι της ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) το... διευρυμένο υγειονομικό χάρτη της χώρας, όπως αυτός αναρτήθηκε στη διεύθυνση http://ygeiamap.gov.gr/, προκαλώντας αναστάτωση στο υπουργείο Υγείας, αλλά και το νοσοκομειακό χώρο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνταν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στον οδικό χάρτη του ΕΣΥ υπήρχαν ανακρίβειες σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό ανά νοσοκομείο.


Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ήδη έχει ξεκινήσει η διόρθωση των στοιχείων, αφού προηγουμένως το ΕΚΕΠΥ έδωσε εντολή να μην λειτουργεί προσωρινά η ηλεκτρονική διεύθυνση του Υγειονομικού Χάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και της ΕΣΔΥ που υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπογραμμίζουν ότι ο χάρτης «σχεδιάζεται» με βάση τα νέα, κάθε φορά, στοιχεία, που συλλέγονται και ανανεώνεται συνεχώς.

1 σχόλιο:

  1. Γκαμπλια Πολυξενη2 Οκτωβρίου 2013 στις 12:51 μ.μ.

    τι θελουν να προβαλλουν ως δικαιολογεια λοιπον? Οτι παλαιοτερα υπηρχαν τοσοι γιατροι που μετα ή πεθαναν ή συνταξιοδοτηθηκαν και εφοσον δεν υπηρξε ενημερωση του χαρτη , απλα αθροιστηκαν ολοι? Ουτε αυτο ισχυει. Στο νοσοκομειο του Ρεθυμνου για παραδειγμα αναγραφουν οτι εχει 8 (οκτω) ΩΡΛ ενω εχει 3. Αθροιζοντας και τους ιδιωτες μαζι (αλλοι πεντε ειμαστε) βγαινει 8! Τυχαινει να εκανα και αγροτικο και ειδικοτητα (το πρωτο κομματι της ΩΡΛ στο ιδιο νοσοκομειο και γνωριζω ποσοι και πιοι ηταν εξ αρχης οι ΩΡΛ στο νοσοκομειο και πιοι οι ιδιωτες. Δεν βγαινουν τα νουμερα οτι δικαιολογια και να πουν. Με βαση τα στοιχεια που συλλεγονται! ποιος τα συλλεγει ειναι το θεμα και πως? Θα υπαρξει οικονομικο πεναλντι?Νομιζω το ανελαβε (την ερευνα) ιδιωτικη εταιρεια εναντι 6 εκατομυριων ευρω! Εγω και με 1 εκατομυριο θα τους παρεδειδα πιο αξιοπιστα στοιχεια! Προσωπικα θα πηγαινα απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο για να τα συλλεξω! Τετοιο φιασκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή