Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πόλεμος Άδωνι νοσοκομειακών γιατρών: ''Δουλικός ο Άδωνις στην τρόικα''



IATROPEDIA
Τελειωμό από ότι φαίνεται δεν έχει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δ. Βαρνάβα και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Τι απάντησε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ στον υπουργό υγείας.

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ Δ.Βαρνάβας μετά τη ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης από την τηλεόραση του Skai ότι ''είναι εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ'' και καλεί τους ασθενείς να μην πληρώνουν το αντίτιμο κατα την εισαγωγή τους στα Δημόσια Νοσοκομεία.


Συγκεκριμένα ο κ.Βαρνάβας αφού χαρακτήρισε ''ως άκρως τιμωρητικό μέτρο το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία κάλεσε τους ασθενείς να αρνούνται να καταβάλουν το 25ευρω, όπως και το εισιτήριο των 5 ευρώ για εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία''.

Σύμφωνα με τον κ Βαρνάβα ''η θέση αυτή αποτελεί την επίσημη άποψη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, επιβεβαιωμένη στο συνέδριό της και σε πλειάδα συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατοντάδες αποκλεισμοί ταμείων σε Νοσοκομεία από γιατρούς, εργαζόμενους, δημάρχους και συλλόγους ασθενών, αποτρέποντας την πληρωμή του 5ευρου''.
Μετά από αυτή την αναφορά ο κ.Βαρνάβας δήλωσε πως το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρνάβας ''με απείλησε με πειθαρχική διαδικασία, διότι είμαι δημόσιος υπάλληλος. Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενος το ολίσθημά του, ισχυρίστηκε ότι ίσως δεν κατάλαβα καλά τι είπα''.

Σε άλλο σημείο ο κ.Βαρνάβας ανέφερε ''ότι κατάλαβα πολύ καλά τι είπα και δεν θα διστάζω να το επαναλαμβάνω σε κάθε δημόσια εμφάνισή μου. Τον ενημερώνω επίσης ότι ως Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δεν είμαι υπάλληλος του εκάστοτε υπουργού (αλλοίμονο!) ώστε να εμπίπτω στη δικαιοδοσία του, αλλά εκπροσωπώ τους γιατρούς και το δημόσιο αγαθό της υγείας, το οποίο εκείνος ποδοπατά βάναυσα''.

Και συνέχισε: ''το μόνο αντικείμενο που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του και εάν επιθυμεί μπορεί να ελέγξει ο κ. Γεωργιάδης είναι η εργασία μου στο Νοσοκομείο που υπηρετώ, εργασία την οποία συνεχίζω να παρέχω αδιαλείπτως όλα τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κάτι που ο προκάτοχός του εκθείαζε στη Βουλή''.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε πως : ''Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να απευθύνει απειλές προκειμένου να εκφοβίσει τον υπογράφοντα και τους νοσοκομειακούς γιατρούς συνολικά. Τέτοιες συμπεριφορές ας τις επιφυλάσσει στην τρόικα, αντί της γλοιώδους δουλικότητας που επιδεικνύει''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου