Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχεται καταγραφή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ!


Πριν ξεκινήσει η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και η κινητικότητα των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας, η διοίκηση του φορέα θα προχωρήσει σε καταγραφή των ασφαλισμένων και των ανασφάλιστων. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Πριν από τις όποιες αλλαγές, οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ προσπαθούν να καταγράψουν τον αριθμό των ασφαλισμένων που ανήκουν στο φορέα. Άλλωστε, όπως ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε, «ουδείς γνωρίζει πόσοι είναι». Μάλιστα κατά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, υπάρχουν 3 εκατ. άτομα που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα και άλλα 3 εκατ. που φέρονται να μην έχουν επίσης ασφαλιστική ικανότητα αλλά μπορεί να είναι διπλοεγγεγραμμένα σε διάφορα Ταμεία.



Για το λόγο αυτό ξεκινά άμεσα υπό την εποπτεία του υφυπουργού Υγείας Αν. Μπέζα, με τη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ειδικό πρόγραμμα καταγραφής των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου φορέα Υγείας της χώρας.
Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατόν να καταγραφούν και οι ανασφάλιστοι, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει πρόγραμμα κάλυψης και νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, πιθανότατα και με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου