Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΙΣ. Ενημέρωση για θέματα της επικαιρότητας

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2013

• Συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης

• Ο πρωθυπουργός να παρέμβει για το 25ευρο

Καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί

Συνάντηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης: Διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς – Όχι στην συκοφάντηση των ιατρών

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ.Μιχαήλ Βλασταράκος συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. και Ταμία του Π.Ι.Σ. κα Βαρβάρα Ανεμοδουρά επεσκέφθησαν τηνΤρίτη 24/9/2013 και ώρα 12.30΄μ.μ. το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Λέανδρο Ρακιντζή.

Ενημέρωσαν για την επίσκεψη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ευτέρπη Γκουτζαμάνη και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς και εγκληματικής συμπεριφοράς στελεχών (πολιτικών-διοικητικών-υγειονομικών) της Δημόσιας Διοίκησης εις βάρος του ελληνικού λαού την προηγούμενη δεκαετία.

Ζήτησαν από τον Γενικό Επιθεωρητή να συμβάλλει με κάθε τρόπο, στην διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς της Δημόσιας Διοίκησης για να μην σπιλώνεται και συκοφαντείται ένας ολόκληρος κλάδος, ο οποίος έχει προσφέρει αλλά και προσφέρει, με υπερβάλλοντα πολλές φορές ζήλο, στην περίθαλψη του ελληνικού λαού.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι θα πρέπει να αναζητηθούν τα στοιχεία όλων εκείνων που εγκλημάτησαν, ή εγκληματούν ακόμη, για να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια η συκοφάντηση, η υποβάθμιση του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος, αλλά και η εκμετάλλευση του χώρου της υγείας, μετατοπίζοντας πολλές φορές ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν.

Όσοι από εδώ και πέρα συκοφαντούν και λασπολογούν πέραν των οποιοδήποτε ποινικών ευθυνών που θα αναζητηθούν, τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Η Πολιτεία οφείλει να ομιλεί συγκεκριμένα και όχι με αοριστολογίες, για να περνά πολιτικές που σφαγιάζουν την περίθαλψη του ελληνικού λαού, αλλά και ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί επίσης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλλουν στη συγκεκριμενοποίηση των στοιχείων και προσώπων της διαφθοράς, για να απαλλαγούμε επιτέλους από την «ρετσινιά» του όλοι είμαστε διεφθαρμένοι και την αντίληψη της καθ΄ολοκληρία σήψης και διαφθοράς.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τον Υπουργό Υγείας με αθόρυβο, αλλά ουσιαστικό τρόπο και όχι με τυμπανοκρουσίες που βλάπτουν και δεν ωφελούν, να συμβάλλει ώστε να απομονώσουμε τους πραγματικά ενόχους και να απαλλάξουμε το γκρίζο τοπίο, από την εικόνα της παρακμής και της εκμετάλλευσης.

Ο πρωθυπουργός να παρέμβει για το 25ευρω

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να ενσκήψουν πάνω στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν τα θύματα στο χώρο της υγείας που με την περιοριστική πολιτική της τρόικας και του μνημονίου ολοένα αυξάνονται.

Είναι απαράδεκτο να αναζητούμε από τους πολίτες που αδυνατούν να προμηθευτούν σήμερα και «το γάλα των παιδιών τους» να πληρώνουν 25 ευρώ με την είσοδό τους στο νοσοκομείο.

Είναι απαράδεκτο να μην έχουν την ευχέρεια όλοι οι πολίτες (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι) να λαμβάνουν υπηρεσίες από τις Δημόσιες δομές υγείας.

Είναι αδιανόητο οι πολίτες να πληρώνουν το τίμημα με το υστέρημά τους, προκειμένου να ενισχύσουν την περίθαλψη του λαού που τόσα χρόνια οι επιτήδειοι και έμποροι της υγείας, την εκμεταλλεύτηκαν και εγκλημάτησαν σε βάρος της.


Καταδικάζουμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει για μια ακόμη φορά την στυγερή εγκληματική ενέργεια στελέχους της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του συμπολίτη μας Παύλου Φύσσα και ζητούμε, τόσο από τους πολίτες, όσο και από την Πολιτεία να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία, τα οποία εκμεταλλευόμενα την ανθρωπιστική κρίση, ριζώνουν, ενισχύονται και δημιουργούν προϋποθέσεις αναβίωσης ναζιστικού παρελθόντος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από όλους τους υγειονομικούς φορείς της χώρας να συστρατευθούμε στην προσπάθεια προάσπισης της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης και βούλησης και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων κάθε πολίτη στην εργασία, στην περίθαλψη, στην υγεία.

Από τον Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΙΧΑΗΛ Π.ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου