Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Θα ελέγχουν τις χρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές εταιρείες θα ελέγχουν τις ιατρικές πράξεις και τις χρεώσεις που κάνουν οι κλινικές στον ΕΟΠΥΥ.


Εως την Παρασκευή θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ οι ελεγκτικές εταιρείες προκειμένου να ενταχθούν στον ελεγκτικό μηχανισμό του Ταμείου.

Ο Οργανισμός θα συντάξει έναν κατάλογο με ελεγκτικές εταιρείες και κάθε ιδιωτική κλινική-πάροχος του ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλεται με μία από αυτές.

Πριν υποβάλουν παραστατικά για είσπραξη νοσηλίων από τον Οργανισμό, θα ελέγχεται η κλινική πρακτική που ακολούθησαν, καθώς και το αν έχει γίνει ορθή τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Θα ελέγχουν, επίσης, την τήρηση των διεθνών λογιστικών προτύπων, τα παραστατικά, τα αναγκαία δικαιολογητικά, καθώς και την εκκαθάριση των λογαριασμών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των συμβεβλημένων με αυτόν παρόχων.


Aιτήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και οι αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους πρέπει να υποβληθούν έως την Παρασκευή.

Εκτός από τις αιτήσεις, οι υπεύθυνοι των εταιρειών πρέπει να υποβάλουν καταστατικό της εταιρείας τους και -σε περίπτωση σύμπραξης- τα καταστατικά όλων των εταιρειών που συμμετέχουν.

Για τη διαδικασία κλινικού ελέγχου (clinical audit) ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης έχει ενημερώσει και την τρόικα, η οποία εμφανίζεται σύμφωνη.

Ανάλογος έλεγχος πραγματοποιείται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και είναι μία διαδικασία η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας και στον εξορθολογισμό της δαπάνης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου