Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ενωση καρδιολόγων προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ : Χρονοδιάγραμμα ελέγχου και πληρωμής

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ε.Κ.Ε.)
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: enosielke1@gmail.com

ΑΘΗΝΑ 29/07/2014

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

κ.Κόντο Δημήτριο

ΚΟΙΝ: ΠΙΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Έλεγχος συνταγογράφησης και δαπανών μέσω διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών – Χρονοδιάγραμμα ελέγχου από Ι.Ε.Ε

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των ταμείων που υπήχθησαν σε αυτό. Έχει περάσει ενάμιση έτος από τις δηλώσεις της Ελληνικής Πολιτείας δια στόματος Πρωθυπουργού και Υπουργών βάσει των οποίων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους παρόχους Υγείας θα αποπληρώνονταν άμεσα χωρίς όμως αυτό να έχει υλοποιηθεί. Στους Ιατρούς, εργαστήρια και Πολυιατρεία οφείλονται δαπάνες, σε αρκετές περιπτώσεις από το 2010, και στο σύνολο των παρόχων Υγείας το τελευταίο τετράμηνο του 2011 για όλα τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία ,και το 2012 για τα ταμεία που εισήλθαν στον ΕΟΠΥΥ μετά την 1/1/2012.Την ίδια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να πληρώνει με σημαντική καθυστέρηση τις τρέχουσες οφειλές του (προσφάτως πλήρωσε τον Μάρτιο του 2014 και οφείλει και το 10% του υπολοίπου της προκαταβολής για το 2012,2013 και 2014).

Η ανακοίνωση ότι ο ΕΟΠΥΥ εκτελεί κανονικά τον τον προϋπολογισμό του για το 2013, τουλάχιστον δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, όταν αποκρύπτεται το γεγονός ότι για να γίνει αυτό οι Ιατροί, εργαστήρια και Πολυιατρεία υπέστησαν κούρεμα (Clawback και Rebate) των οφειλομένων τους από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013 της τάξεως του 45%.

Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου από τις Ι.Ε.Ε και τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών του 2013 (αντίστοιχη επιστολή έχει σταλεί στις Ι.Ε.Ε) και το πότε θα αποπληρωθεί το υπόλοιπο 10% των επισκέψεων του 2012, 2013 και 2014.


Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,

Η Ε.Ε.Κ.Ε έχει επανειλημμένως συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας για όποια θέματα τις έχει ζητηθεί. Στα πλαίσια αυτά έχει υποβάλλει από τα τέλη Μαΐου μαζί με άλλες επαγγελματικές ενώσεις και Ιατρικές εταιρείες δια μέσου του ΠΙΣ στο Υπουργείο Υγείας τις οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων προκειμένου να γίνει εξορθολογισμός των δαπανών με επιστημονικά και όχι λογιστικά κριτήρια, χωρίς όμως να υπάρχει υλοποίηση αυτών. Πάγια θέση μας αλλά και του ΠΙΣ, Ιατρικών Συλλόγων αλλά και όλου του Ιατρικού κόσμου είναι η εφαρμογή θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων και δια μέσου αυτών ο έλεγχος τις συνταγογράφησης.

Ο Ιατρικός κόσμος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Ζητούμε την άμεση υλοποίηση όσων έχουν αποφασιστεί για να μην καταρρεύσει η Δημόσια Υγεία.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος     Δημόπουλος Βασίλειος

1 σχόλιο:

  1. Η μονη λυση ειναι η αμεση διακοπη ΟΛΩΝ των συμβασεων με τον ΕΟΠΥΥ προεκλογικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή