Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Καταργείται το αγροτικό για όσους γράφτηκαν στην Ιατρική έως το 2000

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ από τον περασμένο Ιούνιο, η οποία έγινε αποδεκτή από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας.


Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου οι γιατροί που έχουν εγγραφεί στο πρώτο έτος Ιατρικών σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2000 – 2001.

Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, η οποία έχει ισχύ νόμου, καθώς δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. Φύλλου 2273, τεύχος δεύτερο).

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από τον περασμένο Ιούνιο, η οποία έγινε αποδεκτή από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας.

Το 2010, είχε υπάρξει ανάλογη ρύθμιση για όσους είχαν εγγραφεί στις Ιατρικές σχολές έως και το ακαδημαϊκό έτος 1998 – 1999.
Θητεία

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία με γιατρούς, οι οποίοι θα υπηρετούν με θητεία.

Με πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ζητούνται 2.707 γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, προκειμένου να καλύψουν θέσεις σε Κέντρα Υγείας και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Δ.Κ. - IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου