Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Οχι στις μετακινήσεις γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θεωρεί απαράδεκτη και καταχρηστική τη μετακίνηση οποιουδήποτε Ιατρού που υπηρετεί στο ΕΣΥ για την κάλυψη υπηρεσιών Υγείας στα νησιά, (μετακινήσεις αιφνιδιαστικές μέσα σε 1-2 ημέρες, με γνωστοποίηση στους Ιατρούς με έγγραφα «που αποφασίζουν και διατάζουν»).

Τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας τις έχουμε επισημάνει και έχουμε καταγγείλει, ότι απλήρωτοι Ιατροί και επιστημονικά «ανοχύρωτοι» δεν μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης. Δεν εισακουστήκαμε ! Όμως αιφνιδιαστικά χρησιμοποιείται το Ιατρικό Σώμα των Νοσοκομείων της 2ης ΔΥΠΕ ως «βαλίτσα» και ως «σάκος του μποξ» για να επιλυθούν οι χρόνιες γνωστο-ποιημένες ανάγκες περίθαλψης των εγκαταλελειμμένων νησιών μας.

Γνωστοποιούμε προς την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προστατεύει τα μέλη του και σεβόμενος την επιστημονική, εργασιακή, ατομική, κοινωνική και οικογενειακή τους κατάσταση δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε διατάραξη αυτής. Κανείς Ιατρός δεν θα μετακινηθεί από τα Νοσοκομεία μας, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν ελλείψεις, άρα δεν περισσεύει κανείς !


Το αυτό ισχύει και για οποιαδήποτε σκέψη μετακίνησης Ιατρών που υπηρετούν στις δημόσιες δομές του ΠΕΔΥ και αλλού.

Καλύψτε τις ανάγκες -σεβόμενοι τους Πολίτες που έχουν ανάγκη περίθαλψης- με καλώς αμοιβόμενους Ιατρούς που θα πάνε στα απομονωμένα νησιά της πατρίδας μας.

Οι μετακινήσεις των Ιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας Αποστόλου Ουρανίας στην Πάτμο, Ζορμπά Παναγιώτη στη Νίσυρο και των Ιατρών του Τζανείου Νοσοκομείου Κρανιδιώτη Γεώργιου & Μαρίνη Αθανάσιου στη Λέρο δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε δίκαιο να γίνουν !

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου