Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τι θα γίνει με τους γιατρούς των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑΤέλος φαίνεται όιτ μπαίνει στην ταλαιπωρία των γιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, μετά από σχεδόν 3 χρόνια αβεβαιότητας για την εργασιακή σχέση που θα έχουν εντός του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, οι περίπου 400 γιατροί που είχαν «μετακομίσει» σε νοσοκομεία του ΕΣΥ από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο εθνικό σύστημα υγείας και τέθηκαν στο τέλος της άνοιξης σε διαθεσιμότητα, θα παραμείνουν στα δημόσια νοσοκομεία με την εργασιακή σχέση που είχαν στο ΙΚΑ.

Δηλαδή οι συγκεκριμένοι γιατροί θα υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία με πλήρη απασχόληση (ωράριο, εφημερίες) αλλά θα έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μισθοί τους θα είναι χαμηλότεροι από τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα έχουν δικαίωμα σύνταξης και εφάπαξ από το Δημόσιο.

Σχετικές δηλώσεις έκανε και τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνιδας Γρηγοράκος.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης, σημειώνει ότι η «δέσμευση του κ. Λ. Γρηγοράκου για πλήρη ένταξη και παραμονή μας στα Νοσοκομεία ΕΣΥ με την εργασιακή σχέση που είχαμε, βάσει του Νόμου (μετά την από το 2013 κρίση ΑΣΕΠ και τοποθέτηση μας σε συσταθείσες θέσεις), είναι στη σωστή κατεύθυνση, αποκαθιστά την εις βάρος μας αδικία, βάζει τέλος στις δικαστικές διαμάχες και έχει σαν αποτέλεσμα το αυτονόητο, δηλαδή την ενίσχυση του ΕΣΥ με έμπειρο ιατρικό δυναμικό".
Ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης κ.κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης και Παναγιώτης Τρόντζας, αναφέρουν ότι "εμείς οι γιατροί που ενταχθήκαμε στο ΕΣΥ με το Νόμο 3918/2011 σε προσωποπαγείς θέσεις και ταλαιπωρηθήκαμε με όχι μία αλλά 2 διαθεσιμότητες, υπηρετούμε αυτή τη στιγμή αδιαβάθμητοι, βρισκόμαστε σε δικαστικές διαμάχες με την Πολιτεία για το δικαίωμα να διατηρήσουμε την εργασιακή σχέση μη αποκλειστικής απασχόλησης που έχουμε από ετών, ενώ είμαστε χαμηλά αμοιβόμενοι όχι με ειδικό αλλά με Ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς δικαίωμα σύνταξης και εφάπαξ από το Δημόσιο".

3 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ .ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΙΚΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΩ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΕΙΟ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ .
  ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΦΕΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ :

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΜΑΝ ΠΙΑ!
  ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ!.
  ΑΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
  ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ- ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ.
  ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ??
  ΠΟΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟΥΣ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ?
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΔΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ" ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΑΤΡΕΙΑ.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολυ σωστα το θετει ο προηγουμενος.Αφου λεφτα δεν υπαρχουν,τι πιο τιμιο και ηθικο απο το να επιτρεψει και σε οσους ΕΣΥιτες επιθυμουν να διατηρουν και ιδιωτικο ιατρικο εργο με τον ενα η τον αλλο τροπο,βαζοντας καποιους αντικειμενικους κανονες(ηλικια,εμπειρια,βαθμος,προσφορα κλπ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ δινοντας το δικαιωμα σε ιδιωτες που πληρουν καποιες επιστημονικες προυποθεσεις να χειρουργουν εντος νοσοκομειων για να αυξηθουν και τα εσοδα των δημοσιων νοσηλευτηριων !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή